Urban Joungle

Κοκτέιλ, φαγητό και θέα στην πόλη του Βερολίνου από τη «ζούγκλα» που δημιούργησε ο Werner Aisslinger στο δέκατο όροφο του ξενοδοχείου 25 hours.

Κοκτέιλ, φαγητό και θέα στην πόλη του Βερολίνου από τη «ζούγκλα» που δημιούργησε ο Werner Aisslinger στο δέκατο όροφο του ξενοδοχείου 25 hours.

«Το lifestyle ζωής του Βερολίνου μεταφράζεται σε ένα αυτοσχέδιο interior design που “παίζει” με το κολάζ των υλικών. Αυτό περιμένουν να δουν οι επισκέπτες, οι οποίοι γνωρίζουν ότι εδώ συμβαίνει κάτι περισσότερο από check-in, διανυκτέρευση και πρωινό», λέει ο Werner Aisslinger. Βρισκόμαστε στον ολοκαίνουργιο 10ο όροφο του ξενοδοχείου 25 hours Bikini Berlin όπου ο πολυβραβευμένος σχεδιαστής εξηγεί το concept που το ονόμασε «αστική ζούγκλα» και χρησιμοποιεί στο εστιατόριο Neni, το Monkey bar και όλους τους chill-out χώρους της ωραιότερης ταράτσας στο κέντρο της πόλης. «Αν κοιτάξεις έξω από τα παράθυρα στο μπροστινό μέρος του ξενοδοχείου θα δεις το κέντρο του δυτικού Βερολίνου. Αντίθετα, στο πίσω μέρος αντικρίζεις μια πραγματική “ζούγκλα”, δηλαδή το ζωολογικό κήπο», τονίζει ο Aisslinger, που θέλησε να βάλει τον παλμό της πόλης μέσα στο χώρο. Γι' αυτόν το λόγο το εστιατόριο Neni αναπτύσσεται μέσα και έξω από ένα θερμοκήπιο που κατασκευάστηκε εσωτερικά στον όροφο, με κομμάτια από παλιά θερμοκήπια. Ο Aisslinger σχεδίασε ένα δημιουργικό εργαστήριο σαν βιότοπο, γεγονός που εξυπηρετεί το γαστρονομικό concept της Haya Molcho. Η σεφ, που προτείνει ένα κολάζ γεύσεων από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Ρωσία και τη Γερμανία, βγαίνει από την κουζίνα και σερβίρει το φαγητό στους θαμώνες κατευθείαν από τα σκεύη μαγειρικής. Οι πολύχρωμες καρέκλες «Bikini» του Werner Aisslinger για τη Moroso συνδυάζονται με τους πράσινους τόνους του σμαραγδιού και των φυκιών, το ανθρακί και το ζεστό κόκκινο και ενισχύουν τη φυσική εντύπωση των ζωντανών φυτών. Την επιμέλεια για τον κήπο του 10ου ορόφου έχει μία ομάδα μικροκαλλιεργητών που ο Aisslinger γνώρισε στους κήπους Prinzessinnengärten, στο σταθμό της Moritzplatz. Η αρμονία φύσης και πόλης συνεχίζεται και στο Monkey bar: Οι θαμώνες του παρακολουθούν το ηλιοβασίλεμα από τα τεράστια παράθυρα, καθισμένοι αμφιθεατρικά σε μαξιλάρια πάνω σε μίνι διαζώματα ή ξαπλωμένοι σε easy-going αιώρες. Το καλοκαίρι, οι συρόμενες πόρτες των παραθύρων ανοίγουν και ενοποιούν τον εσωτερικό χώρο με την ταράτσα, που αποτελεί το καύχημα του ξενοδοχείου και όχι άδικα, καθώς προσφέρει θέα 270 μοιρών.

www.25hours-hotels.com, www.aisslinger.de

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Ηotel les Haras

MUST READ