Ηotel les Haras

Στους παλιούς βασιλικούς στάβλους του Στρασβούργου το design στούντιο Jouin Manku συνδυάζει φαινομενικά ασυμβίβαστα στοιχεία, στο ξενοδοχείο Les Haras. Στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Ιουνίου.

Στους παλιούς βασιλικούς στάβλους του Στρασβούργου το design στούντιο Jouin Manku συνδυάζει φαινομενικά ασυμβίβαστα στοιχεία, στο ξενοδοχείο Les Haras. Στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Ιουνίου.

Γιατί το ξενοδοχείο Les Haras de Strasbourg και η μπρασερί του θεωρείται ένα project τόσο διαφορετικό; Κατ' αρχήν απαντά στο περίπλοκο ζητούμενο που αντιμετωπίζουν σήμερα όλες οι ιστορικές, πλην επαρχιακές πόλεις. Πως δηλαδή θα αναπλάσουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά τους ώστε να είναι ελκυστική με σύγχρονους όρους. Την αυθεντική λύση δίνουν οι σχεδιαστές Patrick Jouin και Sanjit Manku σε ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτόνημα που αναστηλώθηκε από τους αρχιτέκτονες Denu et Paradon. Οι σχεδιαστές δούλεψαν ηθελημένα μία περιορισμένη παλέτα υλικών – μασίφ ξύλο, φυσικό δέρμα και επεξεργασμένο μέταλλο-, η οποία αρμόζει στην τοποθεσία που κατά τον 18ο αιώνα ήταν το εθνικό ιπποφορβείο. Κάθε λεπτομέρεια όφειλε να αντικατοπτρίζει τη νεωτερικότητα, την εκλέπτυνση και την άνεση. Δεν είναι όμως μόνο η συμφωνία παλιού και νέου στη βάση της χρηστικότητας το εξαιρετικό του στοιχείο. Όπως συνηθίζει το στούντιο Jouin Manku στα project φιλοξενίας, έτσι κι εδώ, οι χώροι αποπνέουν μία κονσεπτική μαγεία σαν εικόνες βγαλμένες από clean cut εκδοχές των παραμυθιών. Έτσι στο λόμπι οι σιλουέτες αλόγων ανάμεσα σε Βούδες και άλλα γραφικά του εικαστικού Philippe David διηγούνται την ιστορία του κτιρίου. Στις σουίτες οι ορειχάλκινες βρύσες μοιάζουν με τις παλιές αντλίες στα αγροκτήματα, ενώ τα ρουστίκ ξύλινα δοκάρια συνυπάρχουν με τα μοντερνιστικά έπιπλα. Η τεχνολογία παραμένει διακριτικά κρυμμένη, πίσω από τις πτυχώσεις του δερμάτινου κεφαλαρίου στα κρεβάτια. Το αποκορύφωμα είναι η μπρασερί του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin σεφ Marc Haeberlin. Στο ισόγειο μία σκάλα από σανίδες και σπειροειδείς έλικες υψώνεται σε έξι μέτρα ως τον όροφο. Όπως εξηγούν οι σχεδιαστές, αποτελεί μία μορφή ποίησης γιατί συγκαλύπτει απόλυτα τις κινήσεις των πελατών. Στον όροφο και μέσα στο χώρο στήθηκε μία δερμάτινη νομαδική σκηνή που αποτελεί εξαίσιο δείγμα μικροαρχιτεκτονικής. Το αποτέλεσμα είναι τόσο εκκεντρικό, όσο ταιριάζει σε ένα ξενοδοχείο που φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει μοντέρνους ταξιδιώτες, διεθνείς συνέδρους και βιοτεχνολόγους startupers.

www.les-haras-hotel.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στο εστιατόριο των DSquared2

Επόμενο άρθρο

Urban Joungle

MUST READ