Στη Βενετία των Δόγηδων

«Είναι σαν να ζεις σε ένα σκηνικό, σαν να παίζεις σε ταινία», σχολιάζουν οι ταξιδιώτες που έχουν μείνει στο Aman Canal Grande, στη Βενετία, ένα παλάτσο του 16ου αιώνα με ρομαντική ατμόσφαιρα και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και τέχνη.

«Είναι σαν να ζεις σε ένα σκηνικό, σαν να παίζεις σε ταινία», σχολιάζουν οι ταξιδιώτες που έχουν μείνει στο Àman Canal Grande, στη Βενετία, ένα παλάτσο του 16ου αιώνα με ρομαντική ατμόσφαιρα και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και τέχνη.

Κατά το σούρουπο, όταν οι χιλιάδες τουρίστες απομακρύνονται από την εκκλησία και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, τα 170 φωτισμένα παλάτσο καθρεφτίζονται γαλήνια στα νερά του Canal Grande στη Βενετία. Καθένα από αυτά τα κτίρια ξεχωρίζει για τις μεγαλοπρεπείς τοιχογραφίες, τα γλυπτά και τη γοητευτική φυσική παλαίωση που επιφέρει το κλίμα και η ιστορία της πόλης εδώ και 700 χρόνια. Αυτή είναι η ώρα που οι τυχεροί επισκέπτες του Àman Canal Grande Hotel τυλίγονται σε ζεστά πουλόβερ και, κατά τη βενετσιάνικη συνήθεια, καταφεύγουν στη μικρή ταράτσα για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα. Η θέα εκτείνεται από το κανάλι ως τις στέγες της πόλης, ενώ τις καλές μέρες δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι τις Άλπεις!

Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο φέρει την υπογραφή της αλυσίδας Àmanresorts. Η πρόσφατη ανακαίνισή του μεταφέρει την εμπειρία φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τη διάσημη αλυσίδα ξενοδοχείων και συνδυάζεται με τον πολιτισμό της Βενετίας. Η εμπειρία αρχίζει από την αποβάθρα όπου φτάνει κανείς με γόνδολα. Από εκεί αρκούν λίγα βήματα για να βρεθείτε στην ψηλοτάβανη σάλα υποδοχής όπου γίνεται αμέσως αισθητό το διακοσμητικό concept του ξενοδοχείου: Τα ουδέτερα σύγχρονα έπιπλα δίνουν έμφαση στην τέχνη και την αρχιτεκτονική – άλλοτε ροκοκό κι άλλοτε αναγεννησιακή. Από τη σάλα μια όμορφη σκάλα υψώνεται σε δύο επίπεδα μέχρι την τραπεζαρία του λαμπρότερου ορόφου, την «Piano Nobile», όπου σερβίρονται ιταλικές και ασιατικές γεύσεις με θέα στο κανάλι. Είναι το δωμάτιο με τους επίχρυσους καθρέφτες, τις τοιχογραφίες και τους αυθεντικούς κρυστάλλινους πολυελαίους που συνορεύει με δύο ακόμη μικρότερες και πιο ήσυχες τραπεζαρίες. Οι ονομαστές Κόκκινη και Κίτρινη Τραπεζαρία βαφτίστηκαν χάρη στα μοτίβα που φιλοτέχνησε στις οροφές και τους τοίχους ο ζωγράφος Giovanni Battista Tiepolo τρεις αιώνες πριν. Ο τέταρτος και τελευταίος όροφος είναι γνωστός για το Salon, ένα βασιλικό loft στο οποίο κυριαρχεί ο ήχος του πιάνου και η ιστορική βιβλιοθήκη. Τους ζεστούς μήνες το πρωινό σερβίρεται κάτω από τα αιωνόβια δέντρα και μπορεί να συνδυαστεί με ψώνια στη μικρή μπουτίκ των κήπων. Για τις ιδιωτικές συναντήσεις προσφέρεται ο μυστικός κήπος με την κρυφή έξοδο στην παλιά γειτονιά του San Polo.

www.amanresorts.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Cool Lisbon

Επόμενο άρθρο

Social Dining στο Παρίσι

MUST READ