Asiaterranean style

Η αισθητική της Δύσης, της Μέσης και της Απω Ανατολής εκφράζεται στο Τaizu, το νέο εστιατόριο στο Τελ Αβίβ που σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Pitsou Kedem.

Η αισθητική της Δύσης, της Μέσης και της Απω Ανατολής εκφράζεται στο Τaizu, το νέο εστιατόριο στο Τελ Αβίβ που σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Pitsou Kedem.

Αυτοπροσδιορίζεται ως Asiaterranean εστιατόριο και είναι το νέο καύχημα του πολυβραβευμένου ισραηλινού αρχιτέκτονα Pitsou Kedem, σε συνεργασία με το γραφείο Baranowitz / Amit. Το Taizu στο Τελ Αβίβ έχει την αρμονία που χαρακτηρίζει τα περισσότερα project του Kedem και συνδυάζει άψογα τις δυτικές επιρροές με τα πέντε θεμελιώδη στοιχεία της αρχαίας κινέζικης φιλοσοφίας: φωτιά, νερό, μέταλλο, ξύλο και γη. Στο εσωτερικό η διακόσμηση και η μελέτη φωτισμού συλλειτουργούν για μία μοναδική εμπειρία. Τα μοτίβα σαν φύλλα μπανανιάς πρωταγωνιστούν στα διαχωριστικά πάνελ απομονώντας πριβέ χώρους, οι οποίοι υπογραμμίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του εστιατορίου. Οι interior designers Sigal Baranowitz και Gali Amit επέλεξαν για τον φωτισμό στις αίθουσες εστίασης, τους κοινόχρηστους χώρους και το κελάρι με το κρασί τις αιθέριες γραμμές των φωτιστικών "Allegro" και “Allegretto" της Foscarini. Τα αλουμινένια στοιχεία των φωτιστικών φέρουν τη σχεδιαστική υπογραφή του Atelier Oï και δίνουν την αίσθηση μία μουσική κίνησης, στην οποία οφείλουν το όνομά τους. Τα τρία διαφορετικά μοντέλα - Allegro Ritmico, Allegro Vivace και Allegro Assai- διαφέρουν σε χρώμα και μέγεθος, επιτείνοντας την μουσικότητα της σύνθεσης. Στην κουζίνα ο σεφ Yuval Ben Neria, δημιουργεί πιάτα με γεύσεις από τη δύση και ασιατικές πινελιές, εφαρμοσμένες πάνω στις τοπικές συνταγές.

Φωτογραφίες: Amit Geron

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Το πολυτελές Cala di Volpe

MUST READ