Η Αλίκη στο Άμστερνταμ

Το ξενοδοχείο Αndaz στο ιστορικό κέντρο του Άμστερνταμ είναι πολύ καινούργιο, κρύβει πολλές εκπλήξεις και, κυρίως, έχει στυλ Marcel Wanders. 

Το ξενοδοχείο Αndaz στο ιστορικό κέντρο του Άμστερνταμ είναι πολύ καινούργιο, κρύβει πολλές εκπλήξεις και, κυρίως, έχει στυλ Marcel Wanders.

Αν κάποιος γνωρίζει την αισθητική του Marcel Wanders, μπαίνοντας στο ξενοδοχείο Andaz Prinsengracht, στο Άμστερνταμ, θα καταλάβει αμέσως το στυλιστικό παιχνίδι του. Αν πάλι ο επισκέπτης είναι αμύητος στη δουλειά του Ολλανδού designer, τότε μάλλον θα εκπλαγεί – ευχάριστα, θέλει να πιστεύει ο Μarcel, ο οποίος ευθύνεται για την εσωτερική διαμόρφωση του πρώτου ξενοδοχείου της αλυσίδας Hyatt στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Στο λόμπι, τεράστια φωτιστικά-καμπάνες καλωσορίζουν τον επισκέπτη στο ξενοδοχείο, που αποπνέει κάτι από την Αλίκη στη χώρα του... Άμστερνταμ. Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα της εξωτερικής τοιχογραφίας, σήμα κατατεθέν του Αndaz. Ο δημιουργός στήριξε τη διακόσμηση στα χαρακτηριστικά της κουλτούρας της γενέθλιας πόλης του: στη δημιουργικότητα, την ελευθερία και την ανεκτικότητά της.

Στο κτίριο όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια στεγαζόταν η δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης, το αίθριο διαθέτει φωτιστικά των 300 LEDs που θυμίζουν δορυφόρους ή πλανήτες και οι διάδρομοι εγκαταστάσεις με βίντεο-τέχνη, ενώ το γυμναστήριο έχει διαμορφωθεί από καλλιτέχνη –τον Ιταλό Daniele Innamorato– και οι σοφιστικέ ταπετσαρίες εκπροσωπούν τον κόσμο της σκέψης και της διανόησης της Ολλανδίας (μέχρι και Σπινόζα μπορεί να βρει ο παρατηρητικός αναγνώστης της ταπετσαρίας).

Στα 122 δωμάτια, κανένας τοίχος δεν έχει μείνει λευκός ή άδειος, καθώς ο Marcel Wanders –γνωστός για τη χαρούμενη και ενίοτε εκκεντρική υπερβολή του– έχει βάλει παντού τη σφραγίδα του. Φρόντισε η διακόσμηση των τοίχων να είναι μια ωδή στην ικανότητα των Ολλανδών να συνδέουν στοιχεία που μοιάζουν ασύνδετα μεταξύ τους και κάπως έτσι στην τοιχογραφία ένα ψάρι καταλήγει να έχει ένα βάζο αντί για ουρά! Στις τουαλέτες, οι νιπτήρες παραπέμπουν στα κλασικά ολλανδέζικα κεραμικά. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να πλήξει.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ