Στην Κάτω Ιταλία

Στις αρχαίες σπηλιές της Sassi Di Matera το ξενοδοχείο “Basiliani” κρύβει μια εξαιρετικά σύγχρονη εσωτερική διαμόρφωση πίσω από την παραδοσιακή του πρόσοψη.

Στις αρχαίες σπηλιές της Sassi Di Matera το ξενοδοχείο “Basiliani” κρύβει μια εξαιρετικά σύγχρονη εσωτερική διαμόρφωση πίσω από την παραδοσιακή του πρόσοψη.

Το Sassi Di Matera είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς στην Κάτω Ιταλία, ξεχωριστό για τους προϊστορικούς οικισμούς που σκαλίστηκαν μέσα στον βράχο και τις σπηλιές του. Εκεί, με θέα το φαράγγι Gravina και το αρχαιολογικό πάρκο, βρίσκεται κρυμμένο το ξενοδοχείο “Basiliani” που επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Domenico Fiore. Ο Fiore εγκατέστησε το ξενοδοχείο μέσα σε δώδεκα ανακαινισμένα σπίτια, τα οποία εξέχουν κατά το ήμισυ από το βράχο. Κατασκευασμένα από τοπική πέτρα tufo, δεν έχουν κανένα εξωτερικό χαρακτηριστικό που να προδίδει τη νέα τους ταυτότητα. Το “Basiliani” είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα, τα οποία αναρριχώνται στο βράχο όπως όλα τα παραδοσιακά σπίτια της περιοχής. Οι μικρές αυλές και οι πολλές πόρτες των αρχικών κατασκευών διατηρήθηκαν για να δημιουργήσουν ένα σύμπλεγμα από κατοικίες που έχουν ποικίλα σημεία επαφής με τον εξωτερικό χώρο. Εσωτερικά η διακόσμηση αναμειγνύει το λαϊκό στυλ με το σύγχρονο. Οι πέτρινοι τοίχοι και οι θολωτές οροφές βάφτηκαν λευκοί προκειμένου να προστατευτεί η αρχαία κατασκευή και να αποκτήσουν περισσότερο φως τα δωμάτια. Τα βασικά χρώματα, τα ανακυκλωμένα υλικά και τα γυάλινα δάπεδα έχουν σαν αποτέλεσμα μία φυσική, λιτή ατμόσφαιρα που ταιριάζει με το περιβάλλον και την ιστορία του.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Ταξίδι στο Σικάγο

Επόμενο άρθρο

Στα μέρη του Μπαλί

MUST READ