Ταξίδι στην παλιά Ινδία

Η ινδική αυτοκρατορική ζωή αναβιώνει για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου Raas, το μοναδικό μέσα σε μία μεσαιωνική πόλη – φρούριο, δίπλα στο Δελχί.

Η ινδική αυτοκρατορική ζωή αναβιώνει για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου Raas, το μοναδικό μέσα σε μία μεσαιωνική πόλη – φρούριο, δίπλα στο Δελχί.

Το πρώτο στοιχείο που συνιστά τη μαγική σκηνογραφία του ξενοδοχείου Raas στην ινδική πόλη Jodhpur, είναι η επιβλητική τοποθεσία του κάτω από το φρούριο Mehrangarh. Το μοναδικό μπουτίκ ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στα τείχη μίας πόλης- φρούριο στην Ινδία, ενσωματώνει μία σπάνια και ήπια αρχιτεκτονική κομψότητα. Αυτό γιατί στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό τριακοσίων ετών που συνδυάζει την ισλαμική αυτοκρατορική αρχιτεκτονική με μία πιο σύγχρονη αφαιρετική προσέγγιση.

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο περίβλεπτο βοριοανατολικό τετράγωνο, πλάι στο παλάτι, την πύλη και τον πύργο του ρολογιού. Τα τέσσερα κτίριά του φτιάχτηκαν από από τον τοπικό κόκκινο αμμόλιθο, που ορίζει την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου. Οι μοναδικές χρωματικές αντιθέσεις έχουν μικρή κλίμακα και είναι οι ταράτσες από μαύρο πλακάκι και μερικές πινελιές “μπλε της Jodhpur”. Το παλιότερο κτίριο, Haveli, είναι ορόσημο της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής Rajput, που άνθισε στην κεντρική και βόρια Ινδία αλλά και στο Πακιστάν, με χαρακτηριστικό τις περίτεχνα χαραγμένες επιφάνειες από πέτρα. Το νεότερο κτίριο, Baradari, ένα περίπτερο με πολλές κολώνες, κατασκευάστηκε το 1850 για να αποτελέσει το κέντρο της έντονης κοινωνικής δραστηριότητας και διασκέδασης των ευγενών. Περιλαμβάνει ακόμα την παλιά είσοδο με τα δωμάτια υπηρεσίας, το χώρο για τους φρουρούς, την αίθουσα με τα χαλιά, την λεγόμενη Dari-Khana, ένα μικρό ναό και φυσικά, τους στάβλους.

Οι ένοικοι του Raas μπορούν να αναζωογονηθούν με τη βοήθεια της παραδοσιακής ινδικής εναλλακτικής ιατρικής Ayurveda στο σπα. Μπορούν ακόμα να κάνουν βόλτα στους κήπους σε ισλαμικό στυλ Mughal ή στην Jodhpur που μοιάζει με την Ιερουσαλήμ ή το Μαρακές. Κι όπως λέει ο Nikhilendra Singh, συνιδρυτής του Raas, εδώ δεν παραμένεις ένας παθητικός επισκέπτης. Η γοητεία της πόλης σε συνεπαίρνει.

Το ξενοδοχείο Raas Jodhpur είναι μέλος των Design Hotels.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

La boutique c'est chic!

Επόμενο άρθρο

C-Hotel στη λίμνη Como

MUST READ