Pisacco. Το νέο it restaurant στο Μιλάνο

Φρέσκο, επαγγελματικό και με ελκυστικές τιμές. Έτσι ορίζεται η φιλοσοφία του μιλανέζικου εστιατορίου Pisacco. Το όνομά του είναι αναγραμματισμός του επιθέτου του γνωστού ζωγράφου και του αρέσει να παίζει τολμηρά με την τέχνη.

Φρέσκο, επαγγελματικό και με ελκυστικές τιμές. Έτσι ορίζεται η φιλοσοφία του μιλανέζικου εστιατορίου Pisacco. Το όνομά του είναι αναγραμματισμός του επιθέτου του γνωστού ζωγράφου και του αρέσει να παίζει τολμηρά με την τέχνη.

Η ανόθευτη Ιταλική κουζίνα και η σύγχρονη τέχνη ακόμη και με τη μορφή της street art είναι η ουσία της ταυτότητας του νέου εστιατορίου που συγκεντρώνει τους trendhunters της πρωτεύουσας της μόδας. Το bar restaurant Pisacco είναι ένα σύγχρονο μπιστρό που μόλις άνοιξε στο Μιλάνο από μία ιδρυτική ομάδα που περιλαμβάνονται managers, συλλέκτες τέχνης, δικηγόρους, αρχιτέκτονες και τον σεφ Andrea Berton. Το όνομά του αποτελεί μία σκόπιμη διαστρέβλωση αυτού του γνωστού ζωγράφου και στα δύο επίπεδά του αναπαρίσταται ένα ενδιαφέρον μέρος της Μιλανέζικης αρχιτεκτονικής ιστορίας με τα μακρυά τούνελ και τον κρυφό κήπο που θυμίζει την εποχή που τα κανάλια διέσχιζαν την πόλη. Προτεραιότητα του αρχιτέκτονα Tiziano Vudafieri στην ανακαίνιση ήταν να τονίσει τα παλιά διακοσμητικά στοιχεία ενσωματώνοντας ποιοτικά υλικά και τολμηρά χρώματα. Οι καρέκλες, τα σκαμπό και τα υπόλοιπα έπιπλα φτιάχτηκαν από ανακυκλωμένα υλικά και έχουν την υπογραφή της εταιρείας Discipline. Το τραπέζι των καπνιστών βρίσκεται στην βιτρίνα του καταστήματος, εκτεθειμένο από και στην θέα της οδού Solferino.

Στο επάνω όροφο η καλλιτέχνις Gabriella Ciancimino, από το Παλέρμο, επιμελήθηκε τις ζωγραφιές του τοίχου με επιθετικά χρώματα σε έναν ακαλλιέργητο κήπο από κόκκινες γρατζουνιές που αντιτίθεται πλήρως με την άνετη και χαλαρή ατμόσφαιρα του εστιατορίου. Στον ίδιο όροφο υπάρχουν έργα των Jonathan Monk, Mario Milizia, Diego Perrone, Aleksandra Mir και Christian Frosi. Στο ισόγειο, οι θαμώνες θα βρουν βίντεο της κινέζικης εικαστικής κολεκτίβας Island 6. Οι συλλογές θα αλλάζουν καθώς διαφορετικοί συλλέκτες τέχνης θα εκθέτουν τα έργα τους στο Pisacco.

Το φαγητό παρουσιάζει ένα μοντέρνο twist πάνω στις αυθεντικές ιταλικές συνταγές. Χωρίς υπερβολές και αλλοιώσεις, αλλά to the point ο Matteo Gelmini εκτελεί συνταγές όπως σπαγγέτι με ντομάτα, βασιλικό και κρέμα μοτσαρέλας, τις οποίες συνέλαβε ο Berton.

Φωτογραφίες: Santi Caleca

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Επόμενο άρθρο

La boutique c'est chic!

MUST READ