Σύγχρονη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική

Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά πάνω από το Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, με συγκλονιστική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, βρίσκεται η Villa Pearl

Ακολουθώντας μια σύγχρονη ερμηνεία των αξιών της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, το αρχιτεκτονικό γραφείο 360 Concept Design Studio του Αλέξανδρου Τσικορδάνου, έχει δημιουργήσει μια όαση προσωπικής ευεξίας και χαλάρωσης, απόλυτα ενταγμένη στο μοναδικό φυσικό τοπίο της Μυκόνου.

Η Villa Pearl αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και αποτελείται από 9 υπνοδωμάτια. Όλες οι κεντρικές λειτουργίες, δηλαδή το καθιστικό, η κεντρική κουζίνα, η τραπεζαρία και το μπαρ βρίσκονται στις δύο πλευρές της πισίνας, αφήνοντας ταυτόχρονα ελεύθερη και άμεση την πρόσβαση σε αυτή από όλα τα υπνοδωμάτια. Οι λειτουργίες του spa και του γυμναστηρίου έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετικό επίπεδο, στο πίσω μέρος των υπνοδωματίων κατά μήκος ενός ευρύχωρου διαδρόμου, ώστε να είναι και πάλι άμεσα προσβάσιμα.

Σύγχρονη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική

Η γεωμετρική σαφήνεια του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού αντανακλάται και στο σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων. Παντού έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο, ενώ η χρωματική παλέτα που έχει επιλεγεί βασίζεται στους γήινους τόνους οι οποίοι διακόπτονται μόνο από μελετημένες χρωματικές αποχρώσεις που υπογραμμίζουν την αίσθηση της φυσικής, "αθόρυβης” πολυτέλειας.

Κεντρική ιδέα και στόχος του σχεδιασμού ήταν να δημιουργεί την αίσθηση της οικειότητας και να είναι σε αρμονία με τον φυσικό περιβάλλον. Ο εγγενής μινιμαλισμός των Κυκλάδων και η σαφώς contemporary αισθητική αλληλοσυμπληρώνονται και μοιάζουν να συνυπάρχουν από πάντα. Μια ιδιωτική όαση με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο, η Villa Pearl είναι η απόδειξη πως το σύγχρονο design μπορεί να εξισορροπεί τέλεια με την κυκλαδίτικη παράδοση.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ