Σπίτι για να αποδράσεις

To εξαιρετικό φως και η χαλαρωτική θέα μετατρέπουν το ανάλαφρο εξοχικό ενός φωτογράφου στην Τζιά σε στέκι παντός καιρού και πηγή έμπνευσης για καλλιτεχνικές αναζητήσεις

Επισκέφθηκε το σπίτι για να το φωτογραφίσει και κατέληξε να το αγοράσει επειδή δεν μπορούσε να αντισταθεί στην ασύγκριτη θέα του και τη δημιουργική διάθεση που του ενέπνεε. Το σπίτι γρήγορα εξελίχτηκε σε έναν από τους πιο αγαπημένους τόπους συνάντησης της οικογένειας και των φίλων του Αθηναίου φωτογράφου, ακόμα και το χειμώνα, καθώς διαθέτει όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης κατοικίας.

Ένα καλαίσθητο εξοχικό που θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη και σε βουνό, αφού οι χτιστοί καναπέδες και η σκάλα είναι τα μόνα τυπικά κυκλαδίτικα στοιχεία στη διαμόρφωσή του. Το εσωτερικό του χαρακτηρίζεται από την κομψότητα και την ανάλαφρη ατμόσφαιρα που δημιουργούν το λευκό χρώμα και οι αποχρώσεις του ξύλου. Διακοσμητικά αντικείμενα και μαξιλάρια, καθώς επίσης και οι πολυάριθμοι πίνακες ζωγραφικής προσθέτουν χρώμα στους χώρους. Εξάλλου, ένας ακόμη λόγος που κάποιοι φίλοι έρχονται στο σπίτι είναι για να ζωγραφίσουν.

Σπίτι για να αποδράσεις

Σε ένα χώρο με τόσο διάχυτη την καλλιτεχνική διάθεση είναι αναμενόμενες και πιο παιχνιδιάρικες νύξεις, όπως το σκαμπό-νάνος του Philippe Starck. Η διακόσμηση είναι λειτουργική και απλή κι ένα πλήρες σύστημα εσωτερικής θέρμανσης ζεσταίνει το σπίτι το χειμώνα ενώ το τζάκι ενισχύει τη θαλπωρή και το κλίμα της παρέας.. Από τις βεράντες, η θέα στη Χώρα του νησιού και στο πέλαγος κόβει την ανάσα. Ένα μεγάλο καθιστικό από μπαμπού δίνει τη δυνατότητα να την απολαύσει κανείς στο έπακρο. Το εξοχικό ανήκει σε ένα συγκρότημα σπιτιών με μεγάλο κοινόχρηστο χώρο, όπου τα παιδιά παίζουν ατελείωτες ώρες καθώς οι μεγάλοι χαλαρώνουν στις βεράντες.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Νew modernism

MUST READ