Νew modernism

Οι επιρροές του μοντερνισμού και η σύγχρονη αντίληψη των όγκων ξεχωρίζουν στο σπίτι αυτό στην Κηφισιά, που έχει σαν αποτέλεσμα μια κατοικία χωρίς καθόλου κλισέ

Σε ένα μικρό τριγωνικό οικόπεδο, η εκμετάλλευση κάθε τετραγωνικού μέτρου για τη δημιουργία ενός ευρύχωρου σπιτιού και ενός γενναιόδωρου κήπου είναι εφικτή με τη σωστή αρχιτεκτονική μελέτη. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει και η συγκεκριμένη κατοικία στην Κηφισιά. Σχεδιασμένη σε σχήμα Γάμα, διακρίνεται για την ομαλή ροή των χώρων και τις υπαίθριες εγκαταστάσεις της. Για την επεξεργασία των όψεων του κτιρίου, χρησιμοποιήθηκαν επάλληλα στρώματα διαφορετικών υλικών, όπως τσιμεντοκονία, μεταλλικά πάνελ και σανίδες από πεύκο, τα οποία σε ορισμένα σημεία υπερκαλύπτονται μεταξύ τους.

Καθώς οι ένοικοι του σπιτιού είναι μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, χρειάζονται άνετους χώρους για παιχνίδι αλλά και για συναντήσεις με φίλους. Έτσι, το σπίτι διαμορφώθηκε σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο στεγάζεται το καθιστικό και η τραπεζαρία, σε συνέχεια με τη βιβλιοθήκη και την ανοιχτή κουζίνα, προσανατολισμένα στη θέα του κήπου. Η διακριτικότητα της κουζίνας εντυπωσιάζει, με τον πάγκο εργασίας να εκτελεί ταυτόχρονα χρέη τραπεζιού και όλες τις συσκευές πλήρως κρυμμένες πίσω από ανοιγόμενα πάνελ. Πάνω στη γωνία του "Γάμα", οι οπτικές εντάσεις αμβλύνονται με ένα τζάκι που συνδέει τους χώρους. Ο πρώτος όροφος είναι πιο προστατευμένος και έχει μικρότερα παράθυρα. Έτσι, διαφυλάσσεται η ησυχία των υπνοδωματίων.

Συνολικά, το εσωτερικό της κατοικίας χαρακτηρίζεται από την ευρεία χρήση διαφορετικής –ή διαφορετικά επεξεργασμένης– ξυλείας: δρυς για το πάτωμα, μαύρο πεύκο για τις ντουλάπες της εισόδου, ειδικά επεξεργασμένη και παλαιωμένη δρυς για την κουζίνα, βαμμένη δρυς για τα πατήματα της σκάλας. "Η επιλογή του ξύλου μετατρέπει το λιτό σπίτι σε γήινο και ζεστό. Το ταίριασμα των διαφορετικών ειδών ξύλου ακολουθεί τη λογική της μείξης των υλικών και του αυθορμητισμού. Δεν μας αρέσουν τα σετ: οι στυλιζαρισμένοι και στημένοι συνδυασμοί πραγμάτων", εξηγεί ο αρχιτέκτονας του σπιτιού. Σε όλους τους χώρους ξεχωρίζουν τα επώνυμα αντικείμενα από οίκους όπως η Cassina, η Foscarini και η Poliform. Το αποτέλεσμα είναι ένα απλό, ανοιχτό σπίτι, με μοντερνιστικά και σύγχρονα χαρακτηριστικά.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ