Sui Generis

Η ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας αναβιώνει σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη

Στην άλλοτε αριστοκρατική συνοικία της Κυψέλης βρίσκεται ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του '50 που δεν μοιάζει με τα άλλα. Ανακαινίστηκε με μεγάλη προσοχή από τον ιδιοκτήτη του, διατηρώντας την αστική καταγωγή του και καλωσορίζοντας μια σύγχρονη, ανήσυχη αισθητική.

Θυμίζει διαμέρισμα εποχής. Είναι ψηλοτάβανο, με γύψινες διακοσμήσεις και κρυστάλλινες πόρτες. Το σημερινό πλέον σπίτι εξοπλίστηκε και με αντίκες που βρέθηκαν στο παλιό διαμέρισμα, αυθεντικά vintage κομμάτια που αγοράστηκαν ειδικά και αντικείμενα από προσωπικές συλλογές των νέων ιδιοΚτητών. Σαλόνια, μπαούλα, πικάπ και παλιές τηλεοράσεις ξαναβρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στους χώρους υποδοχής πρωταγωνιστεί το περίτεχνο παρκέ και οι γκρι τοίχοι, που αναδεικνύουν τα κλασικά έπιπλα, τα σιδερένια στοιχεία και την ανατρεπτική χρήση των μπαούλων. Στη μεγάλη βεράντα –οργανική συνέχεια του κεντρικού χώρου του διαμερίσματος–, οι επισκέπτες ξαφνιάζονται από τη θέα στην όαση της Πλατείας Καλλιγά και σχεδόν πάντα κάνουν μια στάση στη φερφορζέ τραπεζαρία για να θαυμάσουν από ψηλά το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον της γειτονιάς. Η κουζίνα ανακαινίστηκε σε τόνους σκακιέρας. Τα μπάνια με χιουμοριστική διάθεση ανέδειξαν τους όγκους τους, ενώ κάποιες χρωματικές εκρήξεις φτιάχνουν τη διάθεση του επισκέπτη. Στα υπνοδωμάτια και το αναγνωστήριο με την τυπική επίπλωση της εποχής, βαλίτσες και άλλα αντικείμενα κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Sui Generis

Τα οικογενειακά κειμήλια του ιδιοκτήτη, οι ιδιοκατασκευές και τα vintage έπιπλα που βρέθηκαν σε παλαιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού ψιθυρίζουν κάθε φορά την ιστορία τους. Όπως λέει ο ίδιος "Αντιλαμβάνομαι ότι αναφέρομαι σε άψυχα αντικείμενα, όμως καθένα από αυτά γεννά αναμνήσεις και μου υπενθυμίζει τη σκληρή, πολύμηνη δουλειά που χρειάστηκε στο χώρο αυτό, για να φτάσουμε στη σημερινή εικόνα”.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ