Θέα 360 μοιρών

Το penthouse που αναπτύσσεται στον όγδοο και ένατο όροφο μιας νεόδμητης πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάστηκε από τους zege architects με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση της μοναδικής θέας στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό

Το βασικό ζητούμενο ήταν η ανεμπόδιστη απόλαυση της θέας. Πράγματι, οι λόφοι της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού φαίνονται σαν προέκταση του σπιτιού χάρη στο σχεδιασμό των zege architects – του Τάσου Ζέππου και της Ελένης Γεωργιάδη. Η προσωπική σχέση του ιδιοκτήτη με τον αρχιτέκτονα είχε σαν αποτέλεσμα μια άριστη συνεργασία. Ο τρόπος ζωής του ιδιοκτήτη και οι ανάγκες του είναι εκείνοι οι παράγοντες στους οποίους βασίστηκε η διαρρύθμιση, η λειτουργία των χώρων και το interior design.

Η κεντρική ιδέα της διαμόρφωσης του πρώτου επιπέδου, στον όγδοο όροφο, είναι η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου στον οποίο η μία λειτουργία διαδέχεται την άλλη: κεντρικό καθιστικό, κυρίως κρεβατοκάμαρα και ensuite μπάνιο με dressing room χαράζουν έναν κεντρικό άξονα σε σχήμα Γ όπου η κίνηση είναι ελεύθερη. Μόνο ένα δρύινο συρόμενο διαχωριστικό πάνελ μπορεί να απομονώσει τους δύο χώρους –καθιστικό και υπνοδωμάτιο–, ενώ το κεντρικό τζάκι του χώρου έχει τοποθετηθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να βρίσκεται σε θέαση από το κρεβάτι. Το συγκεκριμένο επίπεδο οργανώθηκε και λειτουργεί σαν σουίτα ξενοδοχείου, μακριά από μνήμες και στερεότυπα ενός τυπικού αστικού διαμερίσματος.

Στο δεύτερο επίπεδο, στον ένατο όροφο, ο χώρος της κουζίνας σχεδιάστηκε για να υποδέχεται τον ιδιοκτήτη και τους καλεσμένους του όλες τις ώρες της ημέρας. Η αδρή επιφάνεια των πάγκων από μαύρη πέτρα έρχεται σε αντίθεση με τις επενδύσεις σε λευκή, γυαλιστερή λάκα. Η ατμόσφαιρα καθορίζεται από τα γυάλινα ανοίγματα στις δύο πλευρές, την πισίνα και την περιμετρική θέα. Εκεί, το κεντρικό τετράγωνο τραπέζι σε XL διαστάσεις και τους πάγκους που πλαισιώνουν τις δύο πλευρές του υπογράφουν οι zege architects.

Θέα 360 μοιρών

Σε όλο το σπίτι, τόσο τα χρώματα όσο και τα υλικά που επιλέχθηκαν χαρακτηρίζονται από ένα αυστηρό ύφος. Τα κλασικά design κομμάτια, οι αφαιρετικές γραμμές και τα φυσικά υλικά δημιουργούν ένα modern-eclectic ύφος, χαρακτηριστικό του αρχιτεκτονικού γραφείου zege. Η διπολική, χρωματική παλέτα ισορροπεί ανάμεσα στο λευκό χρώμα των τοίχων και το σκούρο, καφέ-μαύρο των δρύινων επενδύσεων. Τo δάπεδο είναι δρύινο, σε φυσικό τόνο (Αlexyl). Οι χρωματικές εξάρσεις έχουν αποφευχθεί, ακριβώς για να δεσπόζει η θέα μέσα από ένα πλαίσιο λιτό, σαφές και ήσυχο. Μόνο μερικές λεπτομέρειες σε κόκκινη λάκα, όπως το εσωτερικό ενός μίνι μπαρ, και τα έργα τέχνης διαφοροποιούνται χρωματικά ως στοιχείο έκπληξης.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ