Wood land

Η ξύλινη κατοικία έξω από την Αράχοβα θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε στη βόρεια Ευρώπη. Χτίστηκε με τη λογική του παιχνιδιού Lego και έχει απολύτως σύγχρονη και λειτουργική αισθητική

Λίγο έξω από την Αράχοβα, σε ένα ξέφωτο περιτριγυρισμένο από έλατα, υπάρχει ένα συγκρότημα από εννέα όμοιες ξύλινες κατοικίες, κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου -τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά- από φινλανδικό ξύλο. Οι κατοικίες βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη και διαθέτουν ένα κοινόχρηστο γήπεδο του τένις, ενώ καθεμία από αυτές είναι περιφραγμένη με έναν ξύλινο φράχτη και έχει δικό της πάρκινγκ. Η τοποθεσία θυμίζει σκηνικό ταινίας, ίσως και γι’ αυτό να αποφάσισε το ζευγάρι που έχει και ένα μικρό γιο να αγοράσει μία από αυτές.

Η πρώτη αίσθηση βλέποντας το εσωτερικό του σπιτιού είναι ότι η οικογένεια αυτή ζει μέσα στο χρώμα. Παντού -στους τοίχους και τη διακόσμηση- υπάρχουν έντονες χρωματικές πινελιές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εξωτερική μονόχρωμη ξύλινη όψη της κατοικίας. Το σπίτι αποτελείται από δύο ορόφους. Στο ισόγειο από δεξιά συνυπάρχουν σε ένα μεγάλο ενιαίο χώρο το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα και αριστερά ένας ξενώνας και ένα wc. Το καθιστικό βρίσκεται δίπλα στις μεγάλες τζαμαρίες που προσφέρουν ανεμπόδιστα θέα στο βουνό, απέναντι από το τζάκι και σε άμεση επαφή με την τραπεζαρία και την κουζίνα. Αποτελείται από έναν πολύ μεγάλο γκρι γωνιακό καναπέ και ένα χαμηλό μασίφ ξύλινο χειροποίητο τραπέζι που ανταγωνίζεται σε μέγεθος τον καναπέ, τοποθετημένα σε στρατηγικό σημείο. Η ιδιαιτερότητα αυτού του χώρου είναι ότι από κάθε σημείο έχεις διαφορετική θέα. Η τραπεζαρία -στο κέντρο ακριβώς- αποτελείται από ένα τετράγωνο τραπέζι με λευκή λάκα και μάρμαρο, πλαισιωμένο από έναν πάγκο ντυμένο με pony skin και τέσσερις καρέκλες, όλα στον τόνο του λευκού. Τη διαφορά κάνει το extra large μαύρο φωτιστικό οροφής "Dear Ingo" που έχει σχεδιάσει ο Ron Gilad για τον οίκο Moooi. Σαν μεγάλη αράχνη απλώνει ένα φωτεινό ιστό στο χώρο. Η κουζίνα καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ορόφου, κάτι που δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό διότι ο πάγκος με την ηλεκτρική κουζίνα και τον εμφανή απορροφητήρα είναι σε πλήρη αρμονία με το υπόλοιπο χώρο. Κοντά σ' αυτήν μια γωνιά με σκαμπό βοηθάει την οικοδέσποινα να μη χάνει την επαφή με τους καλεσμένους της όσο ετοιμάζει κάποιο γεύμα ή δείπνο. Οι ριγέ χρωματιστές κουρτίνες, τα μπορντό μαξιλάρια του καναπέ και τα στόρια προσθέτουν χρώμα.

Στο δεύτερο όροφο βρίσκεται η κύρια κρεβατοκάμαρα, το παιδικό δωμάτιο και ένας δεύτερος ξενώνας, το καθένα με το δικό του προσωπικό μπάνιο. Η κύρια κρεβατοκάμαρα χωρίζεται από το μπάνιο με έναν τοίχο που βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι και διαθέτει ανοίγματα αριστερά και δεξιά του. Λίγα και επιλεγμένα τα διακοσμητικά στοιχεία, όπως η σκάλα και οι πορτοκαλί πινελιές στην ντουλάπα και το χαλάκι δίνουν στο δωμάτιο αυτό μια νότα ζεστασιάς. Σε απόσταση αναπνοής το παιδικό δωμάτιο όπου κυριαρχεί το μπλε χρώμα με ένα διώροφο κρεβάτι που είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους φίλους του γιου των ιδιοκτητών. Ένα σπίτι που προσφέρεται απλόχερα σε όποιον αποφασίσει να ζήσει για λίγο σε μια κινηματογραφική τοποθεσία απολαμβάνοντας τη θαλπωρή που δημιουργεί το προσωπικό γούστο των ιδιοκτητών.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης / studiopaterakis.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Ολική αναμόρφωση

MUST READ