Ένας παραδοσιακός ανεμόμυλος έγινε το ιδανικό εξοχικό

Βρίσκεται στη Τζιά και διαθέτει πραγματικά ό,τι χρειάζεται

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Τζιας, ο Κούνδουρος φημίζεται για τα πετρόχτιστα σπίτια του που θυμίζουν παλιούς ανεμόμυλους. Η συγκεκριμένη κατοικία, κατασκευασμένη στα τέλη της δεκαετίας του 60 σέβεται απόλυτα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και αξιοποιεί στο έπακρο τους εξωτερικούς χώρους με την απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο.

Ένας παραδοσιακός ανεμόμυλος έγινε το ιδανικό εξοχικό

Τα χτιστά στοιχεία, όπως οι τεράστιοι καναπέδες στη μία πλευρά όπου μπορούν να καθίσουν έως και 20 άτομα, εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες. Στην προέκταση του μύλου, βρίσκεται ένας ενιαίος ισόγειος χώρος που στεγάζει το κυρίως καθιστικό και ένα τμήμα της κουζίνας. Το μοναδικό στοιχείο που "διακόπτει” τον ενιαίο χώρο είναι το τζάκι στο οποίο είναι προσανατολισμένοι οι άνετοι χτιστοί καναπέδες. Το πάτωμα από πέτρα και η οροφή με τη λευκή βαμμένη καλαμωτή τονίζουν τη νησιώτικη φυσιογνωμία. Μια εντυπωσιακή, χτιστή, ολόλευκη σκάλα συνδέει όλα τα επίπεδα του σπιτιού / μύλου. Ακολουθεί και αυτή κυκλική λογική, ανάλογη με την περίμετρο του μύλου.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των χώρων είναι η ανεπιτήδευτη απλότητα. Ένα πραγματικό σπίτι για να αποδράσει κανείς, ένα σπίτι όπου οι αυστηροί κανόνες δεν έχουν θέση και όλα μοιάζουν -και είναι- προσανατολισμένα στο να σε κάνουν να νιώθεις άνετα.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ