Σε ανθρώπινη κλίμακα

Ένα πέτρινο σπίτι στην Τήνο, τόσο σύγχρονο όσο και παραδοσιακό, γίνεται το ιδανικό σκηνικό απόδρασης για ένα σύγχρονο ζευγάρι που ζει στους έντονους ρυθμούς της πόλης

Τα σπίτια στις Κυκλάδες ξεχωρίζουν για την απλότητα και τη λειτουργικότητα τους. Χτισμένα σε λόφους και βράχια, ή δίπλα στη θάλασσα, πάντα εναρμονίζονται απόλυτα με το αυστηρό τοπίο που τα περιβάλλει. Έτσι συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση. Με κύριο γνώμονα την αρμονική ένταξη στο φυσικό τοπίο, η κατοικία ισορροπεί ανάμεσα στο παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ και στη σύγχρονη αστική αισθητική.

Φυσικά υλικά, όπως η πέτρα, χωρίς χρωματικές επεξεργασίες ή άλλα φινιρίσματα βρίσκονται σε διάλογο με άλλα, σχετικά ξενόφερτα για τις Κυκλάδες όπως το γυαλί και το μέταλλο. Το τελικό αποτέλεσμα απόλυτα αρμονικό, δικαιολογεί 100% το παρακινδυνευμένο για τα παραδοσιακά δεδομένα πάντρεμα. Στο εσωτερικό η απλότητα δίνει τον τόνο. Υπάρχουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, όσα πραγματικά χρειάζεται κανείς, χωρίς καθόλου φλυαρίες και υπερβολές. Ο πάγκος εργασίας-τραπέζι είναι το κυρίαρχο αντικείμενο στο χώρο. Ένα πολυλειτουργικό αντικείμενο που ενώνει τα δύο διαφορετικά επίπεδα του ενιαίου χώρου.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στιβαρή, τσιμεντένια σκάλα που από ένα σημείο και πάνω συνεχίζει με γυάλινα, αιωρούμενα σκαλοπάτια. Ένα συνεχές παιχνίδι αντιθέσεων που εξελίσσεται σε όλους του χώρους. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zoumboulakis Architects που υπογράφει το project έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τις κυκλαδίτικες επιρροές δημιουργώντας πραγματικά καινοτόμα, σημερινή αισθητική.

Τόσο από το ευρύχωρο καθιστικό στο εσωτερικό, όσο και από τους άνετους εξωτερικούς χώρους μπορεί κανείς να απολαύσει την ανεμπόδιστη θέα στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου. Η ζωή εδώ, μόνιμα σε μπλε φόντο, κυλάει σίγουρα σε πολύ διαφορετικούς ρυθμούς από ο,τι στην πόλη.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ