Αίσθηση ελευθερίας

Μια μοντέρνα κατοικία στην Πάρο χαρίζει στους ιδιοκτήτες της μοναδική αίσθηση ελευθερίας και συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο design

Η κατοικία των 300 τ.μ. χτίστηκε σε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων που βρίσκεται σε ένα σπάνιο για το νησί δάσος. Οι ιδιοκτήτες εμπιστεύτηκαν το σχεδιασμό στο φίλο τους αρχιτέκτονα Βαγγέλη Ζάρναρη με ζητούμενο μια φωτεινή κατοικία με ευρύχωρα δωμάτια και παραδοσιακά στοιχεία που γίνεται ένα με τον περιβάλλοντα χώρο και την ανεπιτήδευτη ομορφιά της φύσης. Η οικοδέσποινα και διακοσμήτρια επιμελήθηκε το interior design δίνοντας στο σπίτι μποέμ χαρακτήρα με διάφορα design αντικείμενα, αναμνήσεις από ταξίδια, αντίκες και αγαπημένα έργα τέχνης.

Για την είσοδο του εξοχικού επέλεξε να δώσει χαρακτήρα με μια σύνθεση αποτελούμενη από σημαντικά αντικείμενα. Μια συλλογή από καπέλα που απόκτησαν οι ιδιοκτήτες σε κάποια ταξίδια τους φέρνουν στο νου όμορφες και αστείες αναμνήσεις. Ο συνδυασμός με τα ράφια και τα γλαστράκια είναι πολύ ωραίος. Ο συνδυασμός του λευκού με τους γήινους τόνους που κυριαρχεί στους κοινόχρηστους χώρους επιτρέπει την ελεύθερη ροή του φωτός, ενώ τα χρώματα αλλάζουν ανάλογα με την ώρα που μπαίνει ο ήλιος. Το γαλάζιο κυριαρχεί τα πρωινά και οι πορτοκαλί αποχρώσεις ζεσταίνουν τους χώρους το απόγευμα και το δειλινό.

Στην κύρια κρεβατοκάμαρα το στρογγυλό παράθυρο που έχει θέα στην Παροικιά είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που δίνει στο δωμάτιο την αίσθηση καραβιού και το "γεμίζει" θάλασσα. Επιπλέον, συνδυάστηκαν ετερόκλητα στοιχεία, όπως το αναπαλαιωμένο ιταλικό σεκρετέρ, η παλιά καρέκλα που κληρονόμησε η ιδιοκτήτρια από τη γιαγιά της και το σύγχρονο κρεβάτι. Στο μπάνιο το στίγμα της παράδοσης είναι κυρίαρχο. Μικρός αλλά απόλυτα χρηστικός χώρος όπου σε ένα μικρό τραπέζι, ενθύμιο της γιαγιάς, τοποθετήθηκαν ένα μάρμαρο και το λαβομάνο. Ο ξυλόγλυπτος καθρέφτης και το ρολόι ολοκληρώνουν τη σύνθεση.

Στην πισίνα δεν χρησιμοποιήθηκε κλασικό σύστημα στέγασης γιατί οι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν ένα σταθερό στοιχείο όπως είναι η πέργκολα για να μη βαρύνει ο χώρος. Το σύστημα με το τριγωνικό πανί θυμίζει ιστίο, ταιριάζει πολύ με το τοπίο και δίνει ανάλαφρη αίσθηση.

Το μυστικό για το στυλ και τη λειτουργικότητα του σπιτιού είναι πως αλλάζει διαρκώς μορφή. Η ιδιοκτήτρια κρατάει σταθερή τη βάση και αλλάζει θέση σε αντικείμενα, έπιπλα και φωτιστικά, ανάλογα με τις επιρροές από τα ταξίδια και τη διάθεσή. Αυτό είναι πάντα απόλυτα αναζωογονητικό.

Φωτογραφίες: Τζούλια Κλήμη

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ