Αιγαιοπελαγίτικος εκλεκτικισμός

Μία καλοκαιρινή κατοικία στη Λέρο γίνεται το ιδανικό εφαλτήριο για να ανακαλύψει κανείς το πιο καλά κρυμμένο μυστικό των Δωδεκανήσων

Διατηρώντας τις αρχές του ρασιοναλισμού (πως θα μπορούσε άλλωστε να μην υπάρχει επιρροή όταν τo Λακί είναι λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά) και με οδηγό την καθαρότητα του ελληνικού φωτός, αυτή η καλοκαιρινή κατοικία στη Λέρο σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Απλωμένη σε δύο επίπεδα, με μπαλκόνια και αυλές στημένες για να τις βλέπει ο ήλιος σε κάθε στροφή του, συνομιλεί με την αγριότητα του ορεινού όγκου που βρίσκεται πίσω της και την ατελείωτη ευθεία της θάλασσας μπροστά της. Το απόλυτο λευκό διακόπτουν τα χρώματα από τα έργα τέχνης και τα μαροκινά χειροποίητα χαλιά. Τσεριώνης, Φωτιάδης, Fereydoun Ave, Bohdan Burenko, Αλέξανδρος Ντούρας συνομιλούν με ένταση. Στην μοναστηριακή, custom τραπεζαρία στρώνεται το γεύμα με χειροποίητα κεραμικά πιάτα από τη Φεζ ενώ στο χώρο κυριαρχεί η love chair της Paola Navone και εικαστικά κομμάτια από το Interni. Η χτιστή επιτοίχια κατασκευή, σχεδιασμένη από τον ιδιοκτήτη, είναι αφιερωμένη στον κάναβο που συναντάμε στα έργα του Mondrian αλλά από αυτόν έχει αφαιρεθεί κάθε υποψία χρώματος. Τα φωτιστικά έχουν ταξιδέψει από Παρίσι, Συρία και Νέα Υόρκη.

Αιγαιοπελαγίτικος εκλεκτικισμός

Το πρώτο επίπεδο της κατοικίας είναι ένας ενιαίος χώρος με την χειροποίητη κουζίνα (εδώ οι συσκευές Smeg ήταν μονόδρομος) να ενώνεται με την τραπεζαρία και αυτή με τον χώρο ανάπαυσης ο οποίος βλέπει σε θάλασσα και βουνό. Το μαροκινής αισθητικής wc έχει σχεδόν χωθεί κάτω από την χτιστή σκάλα η οποία οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο. Τις κρεβατοκάμαρες, το κυρίως μπάνιο, την βιβλιοθήκη και τις ατομικές βεράντες κάθε δωματίου. Οι πόρτες και τα παράθυρα, βαμμένα σε ένα υπέροχο βεραμάν χρώμα, ανοίγουν με φτιαγμένα στο χέρι μαρμάρινα πόμολα και αφήνουν το φως και τη δροσιά του Αιγαίου να μπουν για να δώσουν ζωή σε μία βασική επιθυμία: την απόλαυση του dolce far niente!

Αυτή είναι και βασική αιτία απουσίας τηλεόρασης και wifi από κάθε χώρο της κατοικίας. Το μόνο στοιχείο επαφής με τον έξω κόσμο αποτελεί η μουσική και τα βιβλία από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη. Καλώς ήρθατε σε μία κατοικία που θα μπορούσε να υπάρχει μόνο εκεί που δημιουργήθηκε: στην απροσδόκητη Λέρο.

Φωτογραφίες Giagkos Papadopoulos

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ