Οι κλασικές αξίες του ελληνικού καλοκαιριού

Η ανακαίνιση μιας εξοχικής κατοικίας στη Μύκονο τη μετέτρεψε στο ιδανικό σπίτι διακοπών για μια δραστήρια οικογένεια

Η χαρακτηριστική μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με τις κυκλαδίτικες κυβικές φόρμες σε διάφορα επίπεδα, δημιουργεί ιδιωτικές βεράντες με υπέροχη θέα στα περισσότερα δωμάτια και όλα κλιμακώνονται με κέντρο την πισίνα. H εξοχική κατοικία, χτίστηκε το 2000 και είναι σταθερά αγαπημένος προορισμό για τους Αθηναίους ιδιοκτήτες της, που την επισκέπτονται από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Η προσεκτική παρατήρηση των λεπτομερειών της καθημερινότητας τους εκεί τους οδήγησε στην απόφαση να την ανακαινίσουν.

"Όταν έχεις ζήσει σε ένα σπίτι για 10 χρόνια, ξέρεις ακριβώς ποιους χώρους πρέπει να αναβαθμίσεις και να αξιοποιήσεις. Στο εξωτερικό, σκεφτήκαμε να κρατήσουμε τις σκιές και να εκμεταλλευτούμε τον πρωινό ήλιο και το ηλιοβασίλεμα. Στο εσωτερικό, αυτό που χρειαζόταν ήταν μεγαλύτερη ροή και συνέχεια μεταξύ των δωματίων. Μια δεκαετία σε διδάσκει, και εμάς μας έμαθε πού μας αρέσει να καθόμαστε για να διαβάζουμε, να κολυμπάμε, να χαλαρώνουμε κάθε ώρα της μέρας και της νύχτας, απολαμβάνοντας διαφορετικά χρώματα, φως και θέα".

Όπως οι ίδιοι συνεχίζουν σχετικά με τους αρχιτέκτονες: "Συζητήσαμε πολύ μαζί τους για τη χρήση του χώρου και την καθημερινότητά μας, για τα αγαπημένα μας σημεία τη νύχτα. Ακόμα για την κατεύθυνση του αέρα, τη θέα, τις θερμοκρασίες, την ατμόσφαιρα, τα υλικά και το φως". 

Οι άνεμοι στη Μύκονο μπορεί να γίνουν τόσο δυνατοί, που αν δεν το έχεις προβλέψει, τα έπιπλα ενδέχεται να καταλήξουν στη θάλασσα. Γι αυτό σχεδιάστηκε ένα εξωτερικό χτιστό καθιστικό, προστατευμένο, με ελαφριά μαξιλάρια που θα αποθηκεύονται όταν φυσάει πολύ.

"Ακόμα λέω ότι η ομάδα έφτιαξε την ιδανική βεράντα", δηλώνουν με ενθουσιασμό οι αρχιτέκτονες. "Το ηλιοβασίλεμα είναι καταπληκτικό απ’ όλα τα καθιστικά αλλά στη βεράντα, στις 10 το βράδυ, μπορείς να δεις το φεγγάρι να βάφει σταδιακά το Αιγαίο ασημένιο μπροστά σου. Αλλά και αν κάθεσαι μπροστά στην πισίνα, στις 7 το πρωί, μπορείς να δεις το φεγγάρι να δύει και τον ήλιο να ανατέλλει μπροστά σου!". Υπάρχει κάτι καλύτερο να ονειρευτείο κανείς για τις διακοπές του; 

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ