Με καλλιτεχνική διάθεση

Γλυπτική με ελληνική υπογραφή, design έπιπλα, φωτιστικά αντίκες και το θαλασσινό τοπίο της αθηναϊκής Ριβιέρας ορίζουν την ταυτότητα ενός εντυπωσιακού διαμερίσματος στη Βουλιαγμένη

Το μπλε της θάλασσας οδήγησε τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Καρανταβάνη στη διαμόρφωση μιας κατοικίας στο Λαιμό της Βουλιαγμένης. Από την είσοδο κιόλας στο σπίτι η απρόσκοπτη θέα μαγνητίζει το βλέμμα. Η λογική του σχεδιασμού στηρίχτηκε σε δύο διακριτές ζώνες, μία για την κοινωνική ζωή των κατοίκων και μία για την ιδιωτική, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με ένα διάδρομο-γκαλερί όπου εκτίθεται μέρος της εκτενούς συλλογής τέχνης του ζευγαριού.

Νοτιοδυτικά αναπτύσσονται το καθιστικό, η τραπεζαρία και το γραφείο σε open-plan διαρρύθμιση. Tailor-made και επιβλητική, η λευκή βιβλιοθήκη από λάκα φιλοξενεί σύγχρονα μικρά γλυπτά Ελλήνων δημιουργών όπως οι Φασιανός, Τάκις, Πατρικαλάκης και Δρούγκας, συμβάλλοντας στην εκλεπτυσμένη πολυτέλεια του σπιτιού. Μπροστά από τη βιβλιοθήκη το coffeee table από μάρμαρο και ατσάλι φέρει την υπογραφή της Minotti και υποστηρίζει άψογα άλλα δύο επώνυμα γλυπτά από τη συλλογή των ιδιοκτητών, ένα εκ των οποίων έχει θέμα τη μητρότητα. Στη γωνία των δύο λευκών καναπέδων το τραπεζάκι από μάρμαρο Portoro της Eileen Gray λειτουργεί σαν συνδετικό. Την ηλιόλουστη τραπεζαρία χαρακτηρίζει η mix and match αισθητική. Με την υπογραφή του Antonio Citterio, το αρχιτεκτονικής έμπνευσης τραπέζι "Max" της Maxalto και οι βελούδινες καρέκλες "Melandra" της B&B Italia συνδυάζονται με τον περίτεχνο γαλλικό πολυέλαιο-αντίκα. Στην επιφάνεια του τραπεζιού βρίσκει τη θέση του ένα μαρμάρινο έργο του Γιαννούλη Χαλεπά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο χώρος επεκτείνεται και στη βεράντα που ενοποιείται πλήρως με το εσωτερικό χάρη στη συρόμενη μπαλκονόπορτα, ενώ οι διάφορες προθήκες κρύφτηκαν έξυπνα μέσα στις προϋπάρχουσες εσοχές των τοίχων. Ξύλινες περσίδες διαχωρίζουν το γραφείο επιτρέποντας οπτική επικοινωνία αλλά και ησυχία.

Η λιτή κουζίνα, που δεν είναι ορατή από το καθιστικό και την τραπεζαρία, μπορεί να απομονωθεί με τη συρόμενη πόρτα. Εκεί ο νεροχύτης από corian και η επιφάνεια από γκρι κρύσταλλο που πολλαπλασιάζει το φως πάνω στη λευκή λάκα ολοκληρώνουν αισθητικά τις πολυτελείς συσκευές Gaggenau.

Στην ήρεμη, ανατολική πλευρά του σπιτιού φιλοξενούνται οι κρεβατοκάμαρες και τα λουτρά. Στην κύρια κρεβατοκάμαρα κεντρικό ρόλο παίζει ο ιταλικός πολυέλαιος από τη συλλογή του ζευγαριού, που συνδυάζεται με τα ατμοσφαιρικά φωτιστικά της Artemide και το έργο του Γιάννη Μιγάδη. Οι ουδέτερες αποχρώσεις της κρεβατοκάμαρας –λευκό και τόνοι της άμμου– συνεχίζονται στο λουτρό όπου εκπλήσσει ένας εκρηκτικός πορτοκαλί τοίχος. Ο κρυφός φωτισμός πίσω από τον καθρέφτη και το θόλο της οροφής ενισχύουν την ατμόσφαιρα ηρεμίας και αισθησιασμού.

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ