Αντισυμβατική λογική

Μινιμαλιστική αρχιτεκτονική, ανεμπόδιστη θέα και προσεκτικά επιλεγμένα design έπιπλα ανανεώνουν τη φιλοσοφία less is more σε μια κατοικία στα βόρεια προάστια

Η διακόσμηση συνίσταται στην απουσία της και την υποκατάστασή της από την άπλετη θέα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ τα λιγοστά αλλά αναγκαία έπιπλα διαθέτουν αρχιτεκτονική ποιότητα. Αυτή είναι η αντισυμβατική λογική που εφαρμόστηκε στη διαμόρφωση μιας οικογενειακής κατοικίας 600 τ.μ. στην Παλαιά Πεντέλη. Χτισμένη σε ένα εξαιρετικά επικλινές οικόπεδο, διαθέτει τέσσερις ορόφους που αναπτύσσονται προς τη θέα – εξού και τα μεγάλα ανοίγματα.

Το ψηλοτάβανο ισόγειο στεγάζει τον ενιαίο χώρο της κουζίνας, του winery, της τραπεζαρίας και του καθιστικού που επικοινωνεί με την αναπαυτική βεράντα, την πισίνα και το χώρο του μπάρμπεκιου. Από το κατώφλι ακόμη, η θέα μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Εκεί, η αρχιτέκτονας Πέννυ Μπαρτσώκα, υπεύθυνη για την εσωτερική διαμόρφωση και το interior design, προτίμησε την κυκλική ροή των δραστηριοτήτων κι έτσι στο επίκεντρο βρίσκεται η επαγγελματική κουζίνα του οίκου Minacciolo, που παραδίδει μαθήματα ιταλικής country αισθητικής και εμπνέει τους καλεσμένους να συμμετάσχουν στο μαγείρεμα. Όλα τα φωτιστικά είναι χωνευτά ώστε να μη διασπάται η οπτική και ανάβουν μόνο τις ώρες που είναι απαραίτητο.

Αντισυμβατική λογική

Ένα επίπεδο πιο πάνω βρίσκονται τα υπνοδωμάτια. Στην κύρια κρεβατοκάμαρα κυριαρχεί η αίσθηση πως αρκεί να ξαπλώσεις στο κρεβάτι για να έχεις άμεση επαφή με την πόλη, σαν να πετάς. Με κάδρο τη φωτισμένη Αθήνα, ο διάλογος με τα υλικά και τα έπιπλα έπρεπε να παραμείνει απλός, με την κομψή, δερμάτινη κουνιστή καρέκλα της Poltrona Frau να ξεχωρίζει. Για να εξασκήσουν τα χόμπι τους, οι ιδιοκτήτες καταφεύγουν στο δροσερό χώρο του ημιυπογείου που διαθέτει μπιλιάρδο, μπαρ, μουσική σκηνή με ποικίλα όργανα για εξάσκηση και ένα μίνι spa με σάουνα και υδρομασάζ.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι μεγάλες πλάκες από γρανίτη, ξύλο δρυός στα δάπεδα, τις ντουλάπες και το τζάκι και λεπτομέρειες από μέταλλο. Όπως χαρακτηριστικά στο ασανσέρ, το οποίο διατρέχει ως κεντρικό κομμάτι και τους τέσσερις ορόφους. Η διακοσμητική του επένδυση –κομμένη λαμαρίνα με laser και εσωτερικά μεταλλικό πλέγμα με κρυφό φωτισμό– λειτουργεί εικαστικά αλλά και φωτίζοντας το σπίτι διακριτικά.

Στον εξωτερικό χώρο, οι γεωμετρικές αρχιτεκτονικές γραμμές και η επαφή με το υγρό στοιχείο της πισίνας ορίζουν το ύφος.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ