Retro lovers

Σε μια πολυκατοικία της δεκαετίας του '30 στους πρόποδες της Ακρόπολης, ένα μικρό διαμέρισμα γίνεται ο ιδανικός χώρος για ένα μοντέρνο ζευγάρι που λατρεύει το vintage

Η Ιωάννα και ο Κώστας αγαπούν τη δεκαετία του '60 και τα αυθεντικά έπιπλα, αντικείμενα και φωτιστικά που τη χαρακτηρίζουν. To ζευγάρι έμενε ήδη στους πρόποδες της Ακρόπολης και έψαχνε ένα διαμέρισμα σε παλιά πολυκατοικία αναζητώντας ρετρό ατμόσφαιρα. Το βρήκαν πολύ κοντά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε μια τριώροφη πολυκατοικία με ψηλά ταβάνια και πατώματα από ξύλο και λευκό μάρμαρο.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων με ενιαίο καθιστικό και τραπεζαρία, κουζίνα, κρεβατοκάμαρα και ένα μπάνιο, ένα σπίτι που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό, από την είσοδο. Η vintage λευκή κονσόλα είναι καταπληκτική πάνω στο άσπρο μαρμάρινο πάτωμα και το έργο του ιδιοκτήτη φαίνεται απόλυτα εναρμονισμένο ανάμεσα στις δύο παλιές απλίκες. Ακριβώς μπροστά, το σαλόνι έχει πάτωμα από ξύλο και εντελώς '60s ύφος. Το ζευγάρι άλλαξε πολλές φορές καθιστικό επειδή ήθελαν έναν καναπέ για χαλάρωση. Τελικά κατέληξαν σε ένα σύγχρονο γωνιακό καναπέ σκανδιναβικής αισθητικής, που ταιριάζει απόλυτα με το ύφος της αγαπημένης τους δεκαετίας και συνδυάζεται με ρετρό πολυθρόνες και ξύλινο coffee table. Τα αυθεντικά ράφια "String" που φιλοξενούν τις συλλογές του ζευγαριού σίγουρα δημιουργούν ρετρό κλίμα, που εντείνεται από το φωτιστικό "Panthella" που έχει σχεδιάσει ο Verner Panton.

Retro lovers

Η πόρτα που χώριζε το σαλόνι από την τραπεζαρία καταργήθηκε και από το άνοιγμα φαίνεται το vintage τραπέζι και οι αντίστοιχες καρέκλες. Στην παλιά βιτρίνα ξεχωριστή θέση έχουν η συλλογή με της τσαγιέρες και αυτή με τα λευκά κεραμικά πάνω στον αυθεντικό μπουφέ του Oscar Niemeyer, που το ζευγάρι βρήκε τυχαία σε παλαιοπωλείο.

Στην κουζίνα πρωταγωνιστεί ο τοίχος-μαυροπίνακας όπου αναγράφονται οι δουλειές της ημέρας. Εκεί η Ιωάννα ασχολείται με τα γλυκά της και οι μυρωδιές ανακατεύονται με τα λουλούδια σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον για πρακτικούς λόγους. Στην κρεβατοκάμαρα, το ύφος ρετρό επιστρέφει με ένα καταπληκτικό κρεβάτι αντίκα, vintage απλίκες και παστέλ χρώματα. Το ζευγάρι διαμόρφωσε την ταράτσα της πολυκατοικίας σε ένα vintage ρομαντικό roof garden, με φερφορζέ λευκά έπιπλα και κούνια. Μια εικόνα που μοιάζει βγαλμένη από την ελληνική ταινία "Μια τρελή τρελή οικογένεια".

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ