Loft Living

Το βιομηχανικό παρελθόν του κτιρίου, στοιχεία ιαπωνικής αισθητικής και οι πρωτότυπες επιλογές σε ξύλο και πλακάκια κάνουν τη διαφορά σε αυτό το loft στο κέντρο της Αθήνας. που είναι χώρος εργασίας αλλά και σπίτι

Ένα αυθεντικό loft. Αυτή είναι η πιο σύντομη περιγραφή που συνοψίζει τη συγκεκριμένη δουλειά των αρχιτεκτόνων Aaron Ritenour και Sotiris Mallas του EseStudio. "Στο παρελθόν οι καλλιτέχνες ήταν οι πρώτοι που μετέτρεψαν τις αποθήκες στις παρηκμασμένες βιομηχανικές περιοχές σε ατελιέ και σπίτι, δίνοντας σάρκα και οστά στην ιδέα του loft. Τα προτιμούσαν για τον άπλετο χώρο, το φως από τα τεράστια παράθυρα και τη χαμηλή τιμή, που διευκόλυναν τη ζωγραφική και γλυπτική μεγάλης κλίμακας. To loft που μόλις ολοκληρώσαμε βρίσκεται στις παλιές αποθήκες μιας εταιρείας", εξηγεί ο Aaron Ritenour. Πρωτίστως χώρος εργασίας και μετά σπίτι, το γραφείο έχει ξεχωριστή είσοδο από το ασανσέρ και τις σκάλες, ενώ είναι προστατευμένο σε ένα κουτί από γυαλί, δουλεμένο με αμμοβολή και ατσάλι. Όπως μας λέει ο αρχιτέκτονας, η κουζίνα με το μεγάλο τραπέζι φαγητού στη διάρκεια της ημέρας λειτουργεί ως αίθουσα συσκέψεων. Στο νοτιοδυτικό μέρος του κτιρίου, στη θέση του παλιού λογιστηρίου, η κρεβατοκάμαρα είναι προστατευμένη με μια σειρά από τσιμεντένιες κολόνες που λειτουργούν ως διαχωριστικό. Το σημείο-κλειδί στην αισθητική είναι το τσιμέντο. "Όταν ξύσαμε το σοβά της οροφής και το ανακαλύψαμε νιώσαμε τυχεροί. Οι αρχιτέκτονες το προτιμούν επειδή μπορείς να του δώσεις κάθε σχήμα, έχει φυσική όψη και η πατίνα του χρόνου το ομορφαίνει. Μάλιστα, αρχιτέκτονες όπως ο Tadao Ando το έχουν αναδείξει ως αγαπημένο υλικό της haute architecture."

Loft Living

Πέρα από το τσιμέντο, όλα τα υπόλοιπα δημιουργήθηκαν από την αρχή. Σχεδιάστηκε ένα ταρατσάκι με μια ρηχή πισίνα σε γιαπωνέζικο στυλ, στο οποίο συνηγορούν και τα συρόμενα πάνελ shōji. Το κλιμακοστάσιο καλύφθηκε από μεγάλες, ξύλινες σανίδες και τα δάπεδα επενδύθηκαν με ένα συνδυασμό από πλακάκια τριών ειδών, εκτός από το καθιστικό, όπου χρησιμοποιήθηκε καπνισμένο ξύλο δρυός. Τα πλακάκια χρησιμοποιούνται πολύ από το EseStudio: "Τα νέα κεραμικά πλακάκια είναι υπέροχα και αξιοποιούνται εξαιρετικά ως διαχωριστικά χώρων και σκίαστρα. Κυκλοφορούν σε τεράστιες διαστάσεις, με χιλιάδες διαφορετικά χρώματα και υφές και χαμηλό κόστος συντήρησης." Highlights, τα πράσινα κεραμικά που σχηματίζουν την πέργκολα πάνω από τη μικρή πισίνα, το μαύρο μωσαϊκό της κουζίνας και το τρισδιάστατο γαλάζιο και κόκκινο διαχωριστικό.

Σημαντικό ρόλο στο loft παίζει και η φύση. Οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια σειρά από φορητούς κήπους, αλλά και κήπους που αναπτύσσονται στο ύψος του τοίχου, μέσα σε μάλλινες θήκες που έχουν φέρει από την Καλιφόρνια! "Ελπίζω ότι στο κοντινό μέλλον όλοι θα καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά και βότανα στα μπαλκόνια τους. Αν λείπει ο απαραίτητος χώρος, με αυτή τη μέθοδο μπορούν εύκολα να μεγαλώνουν κάθετα", επισημαίνει ο Aaron Ritenour.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ