Νέο αστικό ύφος

Σχεδιασμένη στη λογική μιας σουίτας ξενοδοχείου, η high-end κατοικία στην περιοχή της Συγγρού δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την άνεση

Χρόνο με το χρόνο, διαφορετικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας αποκαλύπτουν ένα νέο, ζωντανό πρόσωπο. Από τη modern-greek αισθητική στου Ψυρρή, στη βιομηχανική οπτική στο Γκάζι, σειρά έχει η λεωφόρος Συγγρού, που συγκεντρώνει εφοπλιστές, πολιτικούς, χρηματιστές, αλλά και ανθρώπους της τέχνης που αναζητούν την avant-garde όψη του πολιτισμού στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Πλάι σε αυτό το κτίριο - ορόσημο της σύγχρονης αστικής αρχιτεκτονικής, το αρχιτεκτονικό γραφείο ISV Development παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό concept urban living. Ένα συγκρότημα κατοικιών που -όπως δηλώνει και το όνομά τους- δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την παροχή όλων των ανέσεων, έτσι ώστε δίκαια να χαρακτηρίζονται ως "κέλυφος" προστασίας, ένα καταφύγιο στην καρδιά της πόλης.

Η μεταβαλλόμενη ταυτότητα της περιοχής και το προφίλ των ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται το συγκρότημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στην αρχιτεκτονική και τη διαρρύθμιση των κατοικιών όσο και στο σύνολο των υπηρεσιών και παροχών του κτιρίου. Ποιοι μένουν λοιπόν εδώ; Όσοι ταξιδεύουν τακτικά και χρησιμοποιούν την κατοικία ως pied-a-terre. Είναι οι εργένηδες που λατρεύουν το κέντρο. Είναι ακόμη εκείνοι που απλώς θέλουν να αποφύγουν τη φροντίδα των μεγάλων σπιτιών στα προάστια. Έτσι, η κάθε κατοικία έχει compact μέγεθος και είναι σχεδιασμένη στη λογική μιας σουίτας ξενοδοχείου σύμφωνα με τους κανόνες της απλής, αναγνωρίσιμης γεωμετρίας και τη μελετημένη χρήση του φωτός. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες ενοποιούν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, προσφέροντας άπλετο φως. Αντίθετα, εσωτερικά το υπνοδωμάτιο με το καθιστικό είναι πλήρως διαχωρισμένα με τη βοήθεια των αποθηκευτικών χώρων.

Νέο αστικό ύφος

Σε κάθε κατοικία ξεχωρίζει το λειτουργικά αναπόσπαστο μέρος ενός ελληνικού σπιτιού, η αυλή, η οποία εδώ μεταφράζεται σε φυτεμένους εξώστες (Japanese gardens), που δημιουργούν την αίσθηση ότι η φύση έχει εισβάλει θεαματικά μέσα στο αστικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την ιδιωτική ζωή του κατοίκου. Για τη διακόσμηση επιλέχθηκαν κομμάτια ιταλικών οίκων. Παρ’ όλα αυτά, τα "built in" έπιπλα στην τραπεζαρία, το μπάνιο ή την κουζίνα είναι ειδικά σχεδιασμένα από το γραφείο ISV. Για τους απαιτητικούς, οι ηλεκτρικές συσκευές είναι Gaggenau και οι ηλεκτρονικές συσκευές Sony. Τα δρύινα δάπεδα προσθέτουν μια θερμή πινελιά στους χώρους όπου κυριαρχούν το γυαλί, η λάκα αλλά και η καθαρότητα του μαρμάρου και του corian.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ