M18. Σύγχρονος νεοκλασικισμός με θέα

Σχεδόν ακουμπά το Μουσείο της Ακρόπολης. Το Μ18 είναι ένα κτίριο του 1923, μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες νεοκλασικές κατοικίες που βρίσκονται κυριολεκτικά εντός του κήπου του Μουσείου. Σήμερα έχει μετατραπεί σε μια σύγχρονη πρόταση διαμονής.

Το κτίριο αναδιαμορφώθηκε πρόσφατα ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι προϋποθέσεις για μία σύγχρονη και άνετη διαβίωση μέσα σε ένα ιστορικό νεοκλασικό, στην καρδιά της Αθήνας. Το M18 (ακρωνύμιο που προέρχεται από τη διεύθυνση του -Μητσαίων 18) όχι μόνο έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε έναν από τους πιο όμορφους δρόμους της Αθήνας, δεν είναι απλώς σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, αλλά βρίσκεται εντός του κήπου του Μουσείου της Ακρόπολης. Είναι δύσκολο να το περιγράψεις, αλλά πραγματικά από τα παράθυρα και τις βεράντες της πίσω πλευράς του, έχεις την αίσθηση ότι αγγίζεις την είσοδο του Μουσείου.

M18. Σύγχρονος νεοκλασικισμός με θέα

Το M18 σήμερα δίνει την αίσθηση ενός χώρου που δεν σταμάτησε να κατοικείται ποτέ. Η ανακαίνιση του έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι με γνώμονα τη διατήρηση του αυθεντικού του χαρακτήρα. Το κύριο ζητούμενο λοιπόν ήταν να αναδειχθεί η ταυτότητα του και να υπογραμμιστεί η διαχρονική του παρουσία στο τόσο ιδιαίτερο αυτό σημείο της πόλης. Οι επεμβάσεις περιορίστηκαν κυρίως στο εσωτερικό, όπου βρίσκονται 3 ξεχωριστά, αυτόνομα διαμερίσματα και ο χώρος προσωπικού. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στόχος το interior design να μιμηθεί το νεοκλασικό ύφος της αρχιτεκτονικής. Γι αυτό επιλέχθηκαν κυρίως icons της εποχής του μοντερνισμού, έπιπλα και αντικείμενα που -όπως και η αρχιτεκτονική- ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και τη διαχρονικότητα του ύφους τους. Σημαντική και η σημασία της τέχνης. Το M18 φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Ονόματα όπως η Claire Woods, o Josh Smith, η Sue Williams, ο Jannis Varelas, ο Alexandros Tzannis, η Rallou Panagiotou και πολλοί άλλοι "βρίσκονται” στο χώρο με τα έργα τους. Το ιδιαίτερο, απόλυτα εκλεκτικιστικό σύνολο ολοκληρώνουν τα παραδοσιακά αζέρικα χαλιά, τα χειροποίητα κεραμικά από τη Σίφνο αλλά και τα φωτιστικά και τα έπιπλα διάσημων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών όπως του Alvaro Siza, του Martino Gamper και του Gio Ponti.

m18 in text 2

Στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου βρίσκεται το διαμέρισμα Unit 1, με συνολική επιφάνεια 180 τμ. Στο επίπεδο του πρώτου ορόφου βρίσκονται το σαλόνι, η τραπεζαρία, η κουζίνα, το master bedroom -με ensuite μπάνιο- και ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο. Μία ξύλινη εσωτερική σκάλα οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο -το δώμα- όπου έχει διαμορφωθεί ένας άνετος χώρος γραφείου. Από εδώ μπορεί κάποιος να βγει στη βεράντα που αναπτύσσεται σε σχήμα Π γύρω από το δώμα και έχει θέα 360 μοιρών στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τον Λόφο Φιλοπάππου. Πιο χαμηλά, στο επίπεδο του υπερυψωμένου ισογείου, με δική του ανεξάρτητη είσοδο, βρίσκεται το διαμέρισμα Unit 2. Έχει επιφάνεια 150 τμ και ένα υπέροχο μυστικό: μια ηλιόλουστη μικρή βεράντα με καταπληκτικό φως τις περισσότερες ώρες της ημέρας και την καλύτερη θέα που θα μπορούσε κανείς να έχει στον κήπο του Μουσείου. Στο ημιυπόγειο βρίσκεται το Unit 3. Το διαμέρισμα αυτό -επίσης με τη δική του είσοδο- έχει επιφάνεια 60 τμ και μια ήσυχη, εξωτερική αυλή. Ένα ιδανικό "προσωπικό ησυχαστήριο” στο κέντρο της πόλης.

m18 in text 3

Το Μ18 στο σύνολο του είναι μια υποδειγματική περίπτωση επανάχρησης ενός ιστορικού κτιρίου. Μια εξαιρετική προσπάθεια που ξεχωρίζει για την προσήλωση στο ουσιαστικό και την αφαίρεση οποιουδήποτε περιττού στοιχείου. Δεν είναι εύκολο να εντυπωσιάζεις με την ουσία αντί για εφήμερα τρικ και αυτό στο M18 το έχουν καταφέρει.

Unit 1

Unit 1

Unit 1

Unit 1

Unit 1

Unit 1

Unit 2

Unit 2

Unit 2

Unit 2

M18

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ