Σπίτι σαν σουίτα

Αξιοποίηση του χώρου, λιτή αλλά πολυτελής ατμόσφαιρα και κομψή αστική αισθητική στο μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, που μεταμορφώθηκε σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου.

Το διαμέρισμα έχει μοναδική θέα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, στο κέντρο της πόλης και είναι μόλις 50 τ.μ. Η αναδιαμόρφωσή του έγινε με βάση τις ανάγκες του ιδιοκτήτη, που ήθελε να αποκτήσει ένα πολυτελές pied à terre για να το αξιοποιήσει με full-service υπηρεσίες. Από την πλευρά της, η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείο Zege που ανάλαβε το project είχε στόχο να αναπαραστήσει μια σουίτα ξενοδοχείου σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας, αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του χώρου. Όπως ήταν αναμενόμενο, η αλλαγή του σπιτιού ήταν ριζική. Έτσι, οι βασικές λειτουργίες -livingroom, κουζίνα, master bedroom, γραφείο, dressing room και μπάνιο- διαδέχονται η μία την άλλη με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργείται ένας open-space χώρος που προσφέρει στον ένοικο πολυτελή διαμονή σε ένα ευέλικτο και λειτουργικό σπίτι-σουίτα.

Με το που μπαίνει κανείς στο διαμέρισμα, το πρώτο που βλέπει είναι η κουζίνα. Με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές κρυμμένες σε ντουλάπια, οι γραμμές της παραμένουν καθαρές και λιτές. Στη συνέχεια το βλέμμα οδηγείται στο livingroom. Εκεί, τα φωτιστικά της Flos και της Jieldé πλαισιώνουν τον γκρίζο καναπέ "Ghost" της Gervasoni κάτω από το φωτογραφικό πίνακα του Σταύρου Πώρου. Δύο συρόμενα, πτυχωτά και ανοιγόμενα πάνελ με τους καμβάδες τους απομονώνουν το καθιστικό από την κρεβατοκάμαρα και ταυτόχρονα διακοσμούν με τα αφαιρετικά, γραμμικά pattern τους.

Σπίτι σαν σουίτα

Το ξύλο σε δάπεδο, τοίχους και οροφές δημιουργεί "ζεστές” γωνίες διατηρώντας καθαρή τη γεωμετρία των περιμετρικών επιφανειών. Τα γήινα χρώματα σε όλο το διαμέρισμα συνδυάζονται με τις πινελιές του μαύρου σε επιλεγμένα σημεία και αλληλοσυμπληρώνονται. Οι διαφορετικές υφές, όπως το ξύλινο πάτωμα και το corian στο μπάνιο και την κουζίνα δένουν με ιδιαίτερα αντικείμενα και έπιπλα, όπως η κουνιστή πολυθρόνα "Rar" των Charles και Ray Eames και ο ξύλινος ανεμιστήρας της Boffi σε ένα ήσυχο περιβάλλον με λίγα ακόμη έντονα στοιχεία διακόσμησης. Με τη βοήθεια της έξυπνης διαρρύθμισης που χαρακτηρίζεται από τη σωστή αλλά και δημιουργική επιλογή των υλικών και συμπληρώνεται με την προσθήκη design επίπλων και αντικειμένων γνωστών οίκων, η καθημερινή αντίληψη που έχει κανείς για τους μικρούς χώρους βελτιώνεται και κερδίζει ολοένα και περισσότερους fans.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης

λεπτομ

κουζ

υπνο 4

υπνο 3

υπνο 2

υπνο 1

μπανιο

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ