Ένα σύγχρονο οικογενειακό σπίτι χωρίς κλισέ

Η κατοικία μιας οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας που διαμορφώθηκε από τους Point Supreme Architects καταργεί όλα όσα ξέραμε για τα "οικογενειακά διαμερίσματα"

Δύο πρώην ανεξάρτητα διαμερίσματα, σε διαδοχικούς ορόφους ανακαινίστηκαν και συνδέθηκαν με μια σκάλα στη μέση. Το χαμηλότερο επίπεδο είναι ένα συνεχές περιβάλλον με μεγάλα έπιπλα που φιλοξενούν τις κοινωνικές δραστηριότητες της οικογένειας. Σαν ένα κοινωνικό hub με επιμέρους χώρους δράσεων. Αντί για την τυπική, αναμενόμενη κατανομή των δωματίων (κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό και playroom), οι χώροι του σπιτιού είναι "ρευστοί” και ευέλικτοι, σε άμεση επικοινωνία ο ένας με τον άλλο.

Το σπίτι είναι επιπλωμένο με ειδικές κατασκευές που χρησιμεύουν ως συσκευές προβολής. Τα ντουλάπια, τα καθίσματα, οι σκάλες, τα ράφια και τα τραπέζια αναμειγνύονται με διαφορετικές τυπολογίες οθονών, εσωτερικών χωρισμάτων, κουρτινών και άλλων οπτικών φίλτρων που οριοθετούν φυσικά διαφορετικές χρήσεις ενώ ταυτόχρονα συνδέονται οπτικά. Το πιο κεντρικό στοιχείο είναι μια σύνθετη κατασκευή που περιλαμβάνει τη σκάλα, τα ντουλάπια του σαλονιού και της κουζίνας, ένα γυάλινο χώρισμα βιτρίνας, μια ενσωματωμένη γλάστρα, έναν μαυροπίνακα και έναν ροζ ήλιο που ανατέλλει προς τον επάνω όροφο. Είναι ένα μικροσκοπικό κομμάτι αρχιτεκτονικής από μόνο του το οποίο ωστόσο παρέχει ένα κομβικό σημείο στο μεγάλο ανοιχτό σχέδιο.

Στο επάνω επίπεδο βρίσκονται οι πιο προσωπικοί χώροι διαβίωσης. Τα υπνοδωμάτια έχουν σχεδιαστεί ως συνδυασμοί δύο συμπληρωματικών τύπων χώρων, ενός πιο κοινωνικού χώρου και μιας πιο ιδιωτικής ζώνης. Αυτό το επίπεδο είναι πλούσιο σε γραφικά που συμπληρώνουν την αρχιτεκτονική. Πολλά από αυτά είναι εμπνευσμένα από την ελληνική νησιωτική αρχιτεκτονική.

Την κατασκευή ανέλαβε η KN Group

Φωτογραφίες: Yiannis Drakoulidis, Efi Gousi, Point Supreme

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ