FFreak! Το πρώτο Boutique Fitness Studio στην Αθήνα

Ο αρχιτέκτονας Θοδωρής Ζουμπουλάκης, σε συνεργασία με τον designer Βαγγέλη Καραπέτσα, σχεδιάζουν το πρώτο FFreak Boutique Fitness Studio, έναν υπερσύγχρονο χώρο για προπόνηση

Τα boutique fitness studios, αντίστοιχα με τα boutiques hotels, είναι η νέα τάση στην αγορά των γυμναστηρίων με εκατοντάδες νέους χώρους να λειτουργούν ήδη με μεγάλη επιτυχία στις Η.Π.Α. και τη Βρετανία. Στην Αθήνα, το FFreak εισάγει αυτό ακριβώς το concept, συνδυάζοντας έντονες συνεδρίες γυμναστικής με μουσική, σε μια ατμόσφαιρα που σε ξεσηκώνει. Υπάρχει ακόμα bar με pre και post workout protein shakes και ένα μικρό τμήμα πώλησης branded προϊόντων. Όπως λεει η Έλλη Φλέγγα, co-founder του FFreak: "Ο σύγχρονος σχεδιασμός των boutique fitness studios παγκοσμίως θέτει τον πήχη πιο ψηλά για όλους τους χώρους άθλησης. Υπάρχει πλέον μια νέα κουλτούρα γύρω από την άσκηση που πέρα από την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής ως κάτι "δεδομένο”, θέλει πολλούς ανθρώπους, και κυρίως τους νέους, να επιζητούν να συνδυάζεται η άσκηση τους με τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση. Το FFreak είναι ευθυγραμμισμένο με αυτή τη νέα τάση και επιδιώκει να εδραιωθεί στην Ελλάδα ως το πρώτο boutique fitness lifestyle brand”.

"Tο brief που μας δόθηκε φωτογράφιζε στην ουσία την πρόκληση να σχεδιάσουμε ένα χώρο fitness, όπου κάθε session θα μοιάζει με εμπειρία βραδινής εξόδου σε club", εξηγεί ο Θ. Ζουμπουλάκης, του αρχιτεκτονικού γραφείου www.zoumboulakisarchitects.gr "Θέλαμε το brand FFREAK να εκφραστεί σε όλες τις εφαρμογές του ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στο όραμα. Ο χώρος λοιπόν έπρεπε κι αυτός να βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με το branding, για ένα ολοκληρωμένο customer experience”, συμπληρώνει ο Β. Καραπέτσας του Another Circus Creative Agency.

Τον τόνο δίνουν τα έντονα βιομηχανικά στοιχεία με εκτεθειμένο σκυρόδεμα και τοιχοποιία, εμφανείς μηχανολογικές εγκαταστάσεις, που συνδυάστηκαν με ατμοσφαιρικό και διαδραστικό φωτισμό, εκλεπτυσμένη ακουστική και community areas που επεκτείνονται και στον εξωτερικό χώρο. Η κύρια εισοδος του studio βρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου και οδηγεί στο χώρο υποδοχής όπου το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν οι επισκέπτες είναι ένα εντυπωσιακό graffti και οι φωτιζόμενες εσωτερικά μεταλλικές κερκίδες, φτιαγμένες από διάτρητες λαμαρίνες, που λειτουργούν ως χώρος αναμονής και χαλάρωσης.

FFreak! Το πρώτο Boutique Fitness Studio στην Αθήνα

Την καλλιτεχνική επένδυση στους τοίχους του studio επιμελήθηκε με τα murals του ο graffiti artist ApSet. Και αυτά ακολουθούν το concept του brand απεικονίζοντας πρόσωπα που θυμίζουν πρότυπα από τον αθλητισμό και το θέαμα, καθώς και abstract γεωμετρικά και τυπογραφικά στοιχεία, όλα δοσμένα με γνήσιο street culture ύφος. Μοιράζονται δε με έναν έξυπνο ρυθμό στις διάφορες μεγάλες επιφάνειες ώστε να σε οδηγούν από την πρώτη μεγάλη εικόνα στον εξωτερικό τοίχο (πρακτικά με θέα στο δρόμο), στο εσωτερικό και στις επόμενες απεικονίσεις. Ακολουθώντας την κατασκευή της φωτιζόμενης μεταλλικής κερκίδας που μοιράζεται μισή έξω στο πεζοδρόμιο και μισή μέσα στο χώρο του studio, τα murals καθιστούν ρευστά τα όρια του "μέσα” και του "έξω”.

Στο ισόγειο, στην αίθουσα "FF BURN” γίνεται ένα πρόγραμμα 50’ σε διαδρόμους και πάγκους με την χρήση αλτήρων. Η αίθουσα χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με διάτρητα πετάσματα, που παραπέμπουν σε pixels και δημιουργούν ένα ακόμη ρευστό όριο μεταξύ των χώρων. Ο ιδιαίτερος φωτισμός δημιουργεί την εντύπωση ότι έχεις βρεθεί σε κάτι σαν cyber space.

ffreak 5

Στο κάτω επίπεδο βρίσκεται η αίθουσα "FF RIDE” όπου τα ποδήλατα είναι τοποθετημένα σε δύο αναβαθμούς. Ο ειδικός φωτισμός σε σχήμα τούνελ δίνει την αίσθηση ενός ταξιδιού σε μια άλλη διάσταση δημιουργώντας ένα παιχνίδι προοπτικής και κίνησης σε χώρο χωρίς βαρύτητα. Η κυρίως αίθουσα, "FF PUNCH” βρίσκεται και αυτή στο κάτω επίπεδο και φιλοξενεί τα αυθεντικά aqua bags, αναρτημένα από ειδικές ράγες που δίνουν έτσι την ευελιξία να χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος χώρος για ποικιλία προγραμμάτων. Το μεγάλο και εντυπωσιακό stage δίνει στον ασκούμενο την αίσθηση ότι βρίσκεται σε συναυλιακό χώρο, αφού ο trainer μέσα από ειδικό φωτισμό και θεατρικά εφέ τον προσκαλεί να ζήσει μια πολύ διαφορετική εμπειρία άσκησης.

in text ffreak

Όλες οι αίθουσες διαθέτουν φωτισμό LED που αλλάζει δυναμικά χρώματα και αποχρώσεις δημιουργώντας έτσι χαμηλή, ζεστή και ενεργειακή ατμόσφαιρά. Το ηχητικό σύστημα αλληλεπιδρά δυναμικά με το φωτισμό για να ποικίλει η ένταση κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποδυτήρια, όπου ο φωτισμός, τα ειδικά σχεδιασμένα ερμάρια, και τα πολυτελή ντους προσφέρουν μια σημαντική αίσθηση περιποίησης και χαλάρωσης.

Η εμπειρία FFreak ξεκινάει πριν από το studio μέσα από το FFreak app (διατίθεται για iOS και Android)

Αρχιτέκτονες - Zoumboulakis Architects 

Branding & Communication concept - Β. Καραπέτσας

Audio & Lighting - Metro Audio Systems

Φωτογραφίες - Νίκος Καρανικόλας

 


 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ