Μια προσωπική "όαση" με θέα το Λος Άντζελες

Με θέα που κόβει την ανάσα το σπίτι αυτό μοιάζει να αιωρείται πάνω από το Λος Άντζελες. Με την υπογραφή του κορυφαίου αρχιτεκτονικού γραφείου Saota

Περισσότερο μια "προσωπική όαση" παρά ένα συνηθισμένο σπίτι. Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό της κατοικίας αυτής που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη Sunset Boulevard του Λος Άντζελες. Οι αρχιτέκτονες, το φημισμένο γραφείο Saota, ήθελαν από την αρχή το σπίτι να βρίσκεται σε διάλογο με το γειτονικό, iconic Stahl House. Γι' αυτό και οι οροφές μοιάζουν να επεκτείνονται προς τα μπρος δημιουργώντας σκεπασμένους -και γι' αυτό ιδιαίτερα φιλόξενους- εξωτερικούς χώρους. Έτσι σφραγίζουν την αισθητική ταυτότητα του κτιρίου, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση του γυαλιού και των διαφανειών που υπογραμμίζουν την μοναδική τοποθεσία με την πανοραμική θέα.

Η αρχιτεκτονική του σπιτιού ορίζεται από τις δύο οριζόντιες επιφάνειες -του δαπέδου και της οροφής- αποφεύγοντας όσο γίνεται τη χρήση τοίχων και δημιουργώντας έτσι "άξονες θέας" καθώς τα πάντα προκαθορίζονται από την τοποθεσία. Έντονες είναι και οι αναφορές στο κίνημα του μοντερνισμού με πιο έντονη απ' όλες τις λεπτές, διακριτικές ατσάλινες κολόνες και βέβαια την επιλογή του ξύλου για κάποια πατώματα και τοίχους τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.     

Μια προσωπική "όαση" με θέα το Λος Άντζελες

Η δημιουργία κατοικιών όπου τα όρια του μέσα και του έξω μοιάζουν θολά και ασαφή είναι σήμα-κατατεθέν της αισθητικής των Saota, αναπόσπαστο κομμάτι της υπογραφής τους. Φυσικά το έχουν ακολουθήσει και εδώ. Μια σειρά εσωτερικών καθιστικών καταλήγουν σε ευρύχωρες εξωτερικές terraces που περιβάλλονται από μια εντυπωσιακή (μοιάζει ατέλειωτη) infinity pool. Το σκηνική συμπληρώνεται από την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο αρχιτεκτονικής τοπίου με την επιλογή των κατάλληλων δέντρων και φυτών που αφενός εντάσσουν το σπίτι απόλυτα στο φυσικό τοπίο, αφετέρου εξασφαλίζουν στους ιδιοκτήτες την απαραίτητη αίσθηση του ιδιωτικού τους χώρου. 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ