Ένα σύγχρονο, φωτεινό σπίτι με ενοποιημένους χώρους

Τα αισιόδοξα, φωτεινά χρώματα, οι ενιαίοι χώροι και τα φυσικά υλικά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ιδιαίτερα "κοινωνικού" αυτού σπιτιού.

Το διαμέρισμα 140μ² βρίσκεται στο Σάο Πάολο. Η αρχική διαρρύθμιση του ήταν ιδανική για τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του -μία οικογένεια- αλλά όχι για τον νέο του ιδιοκτήτη, έναν εργένη γιατρό που χρειαζόταν μεγάλους ενιαίους χώρους. Η πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου CR2 Arquitetura, με επικεφαλής την αρχιτέκτονα Clara Reynaldo, βασίζεται στην ενοποίηση των χώρων για τη νέα χρήση. Το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα και το μπαλκόνι ενώθηκαν, ενώ δημιουργήθηκε και ένα tv room. Έτσι αυξήθηκαν σημαντικά οι "κοινωνικοί χώροι” του σπιτιού δημιουργώντας αίσθηση ευρυχωρίας.

Το λευκό χρώμα, το τσιμέντο και το ανοιχτόχρωμο ξύλο έδωσαν σκανδιναβικό αέρα στο περιβάλλον. Εκτός από την κατάργηση πολλών διαχωριστικών τοίχων, η διακόσμηση έπαιξε και αυτή σημαντικό ρόλο στη σύνδεση των χώρων. Η ξύλινη βιβλιοθήκη δημιούργησε μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα ενοποιώντας, στο ίδιο οπτικό επίπεδο, την είσοδο και την κουζίνα, επισημαίνοντας τη συνέχεια μεταξύ των δωματίων. Οι μεγάλες συρόμενες πόρτες βοηθούν το φως να φτάσει παντού, κάνοντας πιο ανάλαφρη την αίσθηση του εσωτερικού.

Ένα σύγχρονο, φωτεινό σπίτι με ενοποιημένους χώρους

Ο τσιμεντένιος πάγκος στο σαλόνι και το μπετόν στην τραπεζαρία συνέβαλαν επίσης στην μινιμαλιστική διακόσμηση, όχι τόσο επειδή είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό, αλλά επειδή έχουν το ίδιο σχήμα: μια γραμμή που τοποθετείται σε διαφορετικά ύψη και προσδίδει ομοιογένεια σε διαφορετικές λειτουργίες. Η κουζίνα, με τη νέα κεντρική νησίδα, είναι ο ιδανικός χώρος για γεύματα και δείπνα με φίλους. Στο μπαλκόνι, ο πάγκος από σκυρόδεμα εμφανίζεται και πάλι, υπογραμμίζοντας τη συνέχεια του εσωτερικού με το εξωτερικό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ευρύχωρο και φωτεινό διαμέρισμα, με άνετους χώρους, χρώματα, υφές και υλικά που απευθύνονται στην όραση αλλά και την αφή.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ