Ο μοντερνισμός στην οδό Ερμού της Θεσσαλονίκης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μία ανάσα από τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, το The Modernist είναι η σύγχρονη ερμηνεία του modern retro στυλ. Ένα design oriented ξενοδοχείο, με ανοιχτούς ορίζοντες, σε ανθρώπινη κλίμακα

"Cool" είναι  λέξη που έρχεται πρώτη στο μυαλό όταν περνάς στο lobby του The Modernist. Το interior design του χώρου δεν έχει κανένα άγχος να εντυπωσιάσει, να ξεχωρίσει, να "δηλώσει χαρακτήρα" και γι' αυτό ακριβώς συμβαίνουν ταυτόχρονα δύο μαγικά πράγματα: Πρώτον καταφέρνει όλα τα προηγούμενα και δεύτερον, σε βοηθάει να αφήσεις το δικό σου άγχος οριστικά πίσω σου, στην είσοδο του αστικού, διατηρητέου κτιρίου του 1920. 

Η χρωματική παλέτα που έχει επιλεγεί τόσο για τους κοινόχρηστους χώρους, όσο και για το εσωτερικό των δωματίων με το βαθύ πράσινο, τους γήινους τόνους και το μαύρο, αλλά και τα υλικά όπως το φυσικό ξύλο, οι μεταλλικές λεπτομέρειες και τα εξαιρετικής ποιότητας λευκά είδη, όλα συντείνουν ακριβώς σε αυτό: στην αίσθηση μιας cool, ήρεμης αστικής κομψότητας που ταιριάζει τόσο πολύ στο ίδιο το κτίριο, αλλά και στη συγκεκριμένη γειτονιά της Θεσσαλονίκης.    

Ο μοντερνισμός στην οδό Ερμού της Θεσσαλονίκης

Τα μεγάλα παράθυρα βοηθούν το φως να φτάνει σε κάθε γωνιά του χώρου, αναδεικνύοντας χρώματα και υφές. Οι προσεκτικά επιλεγμένες διακοσμητικές αναφορές στον μοντερνισμό με τις απλές, καθαρές φόρμες αποδεικνύουν πως η αφαίρεση είναι πραγματικά όχι μόνο η πιο απαιτητική αλλά και η πιο γοητευτική διαδικασία για έναν interior designer. Η αφαίρεση του περιττού και το ανωφελούς δίνει στο ουσιαστικό τον χώρο που χρειάζεται για να αναδειχθεί σωστά και αυτό στο The Modernist είναι εμφανές παντού, το γραφείο FORMrelated που υπογράφει το interior design το έχει καταφέρει στο 100% . 

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις ο χώρος του πρωινού στον τελευταίο όροφο με ένα εξαιρετικό μενού σε συνεργασία με το Ergon Foods. 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Ποιος είναι ο Monsieur Didot;

MUST READ