Ένα εντυπωσιακό, σύγχρονο σπίτι σε αρμονία με το περιβάλλον

Η θέα από τα βράχια "Lion's Head" στον Ατλαντικό είναι απόλυτα γαλάζια και απέραντα εντυπωσιακή. Σε αυτή τη μαγική τοποθεσία βρίσκεται το σπίτι "Beyond" των Saota Architects

Ένα σύγχρονο σπίτι όπου η τέχνη γίνεται κάδρο της καθημερινότητας και η θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό το μόνιμο φόντο ζωής για τους κατοίκους. Το σπίτι αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα, με τα υπνοδωμάτια να βρίσκονται στα δύο χαμηλότερα. Στους ίδιους χώρους φιλοξενούνται ακόμα ένα μικρό, ιδιωτικό spa, ένα playroom και μια prive αίθουσα προβολών. Οι πιο κοινωνικοί χώροι του σπιτιού αναπτύσσονται στα δύο ψηλότερα επίπεδα -απ' όπου και η κύρια πρόσβαση. Εδώ, λοιπόν, βρίσκεται ένας ευρύχωρος open plan χώρος με την ανοιχτή κουζίνα, την τραπεζαρία και το κυρίως καθιστικό. Το επίπεδο του ημιορόφου φιλοξενεί ένα λειτουργικό γραφείο. 

Τα όρια ανάμεσα στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους μοιάζουν ασαφή. Η ζωή σε αυτό το σπίτι δεν περικλείεται από τοίχους, ακολουθεί μια συνεχή ροή πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες των ιδιοκτητών. Ο ορισμός του Le Corbusier για την αρχιτεκτονική ως "ένα μεγαλειώδες παιχνίδι όγκων κάτω από το φως" βρίσκει εδώ την απόλυτη εφαρμογή του. Με σαφείς επιρροές από το μοντερνιστικό κίνημα οι Saota οδηγούν τον επισκέπτη από τη σχετικά σκοτεινή είσοδο στο άπλετο φως των κεντρικών living areas. Οι χώροι δεν ορίζονται από τοίχους -δεν οριοθετούνται με αυτόν τον κλασικό τρόπο- αλλά περισσότερο από επίπεδα. Οι διαφορετικές χρήσεις σηματοδοτούνται από τα διαφορετικά επίπεδα και τα διαφορετικά υλικά στα δάπεδα. 

Ολόκληρο το σπίτι είναι ένα εμπνευσμένο παιχνίδι με το φως, τους χώρους και τα υλικά, μια άσκηση που δοκιμάζει την εφευρετικότητα της σύγχρονης εφαρμοσχμένης αρχιτεκτονικής.        

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ