Ένα διαφορετικό "mancave" στη Βαρκελώνη

Το ήσυχο καταφυγίο ενός εργένη στο κέντρο της πόλης αποδεικνύει πώς ένα "αντρικό", εργένικο σπίτι -ένα mancave- μπορεί να έχει και άλλα χρώματα εκτός από μαύρο και γκρι

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα ήσυχο και πράσινο πέρασμα δίπλα στο ναό της Sagrada Familia. Ανήκει στον Andrea Serboli, ένα από τους δύο ιδρυτές του αρχιτεκτονικού γραφείου Margherita Serboli Arquitectura, επομένως ως σπίτι του ιδιοκτήτη ήταν η τέλεια ευκαιρία να ξεδιπλωθεί το αρχιτεκτονικό τους ύφος. Η κεντρική ιδέα, ήταν να μετατραπεί το σπίτι σε ένα ήσυχο καταφύγιο από την ένταση της πόλης. 

Το κτίριο του 1914 είναι ένα αρκετά καλό παράδειγμα κτιρίου μοντερνισμού με στοιχεία Καταλανικής αρτ νουβό. Όταν ο Andrea αγόρασε το διαμέρισμα -αν και εντελώς παραμελημένο- είχε κάποια δυνατά αρχιτεκτονικά στοιχεία του μοντερνισμού, τα περισσότερα ωστόσο είχαν  καταστραφεί ανεπανόρθωτα.

Αρχικά το διαμέρισμα ήταν χωρισμένο σε 6 δωμάτια. Τα δύο υπνοδωμάτια δίπλα στην είσοδο είχαν κάποια χαρακτηριστικά σε καλή κατάσταση (δάπεδα και πόρτες). Ωστόσο στο υπόλοιπο διαμέρισμα, η αδυναμία διατήρησης των αρχικών πατωμάτων και η παρουσία των λουτρών και της κουζίνας σε μια μάλλον άχαρη θέση οδήγησε τους αρχιτέκτονες στην απόφαση να αλλάξουν εντελώς την υπόλοιπη διαρρύθμιση και επομένως και τα -δυστυχώς όμορφα- πατώματα. Επομένως ο χαρακτήρας του σπιτιού διαμορφώθηκε από την ιδέα της εκκένωσης του διαμερίσματος και της τοποθέτησης ενός λακαρισμένου ξύλινου μπλε κουτιού στη μέση του σχεδίου. Όλοι οι χώροι τροποποιήθηκαν και επαναπροσδιορίστηκαν γύρω από αυτό το κουτί με έναν πιο αρχιτεκτονικό τρόπο. Το κουτί περιέχει ένα μπάνιο, σχεδιασμένο περισσότερο ως μια χαλαρωτική και οικεία περιοχή. Η είσοδος του είναι κρυμμένη μεταξύ των θυρών των ντουλαπιών που αποτελούν ολόκληρη την εξωτερική πρόσοψη του κιβωτίου.

Ένα διαφορετικό "mancave" στη Βαρκελώνη

Τώρα πλέον ο ευάερος χώρος καθιστικού και κουζίνας επωφελείται από το φως ενός νέου μεγάλου γαλλικού παραθύρου που ανοίγει στην γεμάτη από φυτά βεράντα. Εδώ διαμορφώθηκε ένα φιλόξενο (και πολύ busy το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου) καθιστικό αποκλειστικά με έπιπλα της ισπανικής Kettal. Το φως φτάνει σε όλους τους χώρους του σπιτιού που καταφέρνει και να δείχνει πολύ πιο ευρύχωρο από πριν αλλά και να κρατάει ξεχωριστά δωμάτια και πιο ιδιωτικές γωνιές. 

 

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ