Μια κατοικία στην Αθήνα με ενιαίους χώρους και ανοιχτό ορίζοντα

Ο ανοιχτός ορίζοντας, η θέα στην πόλη και κυρίως οι ενιαίοι χώροι χαρακτηρίζουν το αστικό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας που υπογράφει ο αρχιτέκτονας Θοδωρής Ζουμπουλάκης

H θετική ενέργεια, το άπλετο φως και η ακόμα πιο "άπλετη" θέα είναι τα δυνατά χαρτιά της οικογενειακής κατοικίας που διαμόρφωσε ο αρχιτέκτονας Θοδωρής Ζουμπουλάκης στο κέντρο της Αθήνας. Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού είναι οι ενιαίοι κοινωνικοί χώροι, γεγονός που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να μοιράζονται τον ίδιο χώρο, ακόμη κι αν ο καθένας ασχολείται με κάτι διαφορετικό. Έντονη είναι και η παρουσία της τέχνης και του design, ενώ η αισθητική ισορροπεί σε ένα αστικό κομψό ύφος που δεν παλιώνει ποτέ.

Ο Θοδωρής Ζουμπουλάκης δημιούργησε ένα βιομηχανικό κέλυφος φτιαγμένο με αδρά υλικά "το οποίο αφήνει τα έργα και τα έπιπλα να συσχετιστούν και να καταλάβουν το χώρο που τους χρειάζεται χωρίς παρεμβολές". Έτσι, η βιβλιοθήκη με τα φθίνοντα σε πλάτος και ύψος μεταλλικά ράφια σε πρόβολο και το μεταλλικό ράφι που σχεδίασε γίνονται τα βασικά στοιχεία στο καθιστικό. Έπιπλα ιταλικού και σκανδιναβικού design –δύο σχολές που τον εκφράζουν περισσότερο– συνυπάρχουν με το "Δένδρο", το έργο του γνωστού εικαστικού Παύλου, που "φυτεύτηκε" σε ειδική κατασκευή στο πάτωμα. Τα μεγάλα ανοίγματα ενοποιούν το καθιστικό με τους εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι, οπότε αξιοποιούνται οι βεράντες με το μεγάλο τραπέζι –έργο της γλύπτριας Φρόσως Μιχαλέα– και το χαμηλό, καμπυλόγραμμο – της Αλεξάνδρας Τσουκαλά.

Διαχρονική είναι και η προσέγγιση της κουζίνας και του μπάνιου, στοιχεία που καθορίζουν την προσωπικότητα ενός σπιτιού. Η κουζίνα με την κυματιστή αλουμινένια επιφάνεια σε σχέδιο του Vico Magistretti δεν περιορίζεται σε τάσεις και αισθητικά ρεύματα, όπως άλλωστε και τα υλικά που ντύνουν τα μπάνια: τσιμέντο και γυαλί.

Φωτογραφίες: Gianni Franchellucci 

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ