Απομονωμένο αλλά και με θέα, αυτό είναι το τέλειο σπίτι διακοπών

Στο νοτιότερο άκρο της Πορτογαλίας, στο Αλγκάρβε, ο Σεπτέμβριος είναι ένας ακόμα καλοκαιρινός μήνας. Η θάλασσα ζεστή, ο ουρανός ανέφελος και η Casa Luum ο σημαντικότερος λόγος που έχεις να ψάξεις τις πτήσεις για Λισαβόνα.

Το πρώτο που προσέχει κανείς είναι το παιχνίδι με τους όγκους και τα σχήματα. Μεγάλα τετράγωνα, ευθείες που δεν διακόπτονται από τίποτα, διαφορετικά επίπεδα που δημιουργούν νέους χώρους και αυξάνουν το ενδιαφέρον, αφαιρετικά interiors που αφήνουν στην αρχιτεκτονική τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Η Casa Luum έχει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Pedro Domingos που κατάφερε να δημιουργήσει ένα σπίτι διακοπών πέρα από τα κλισέ.    

Απομονωμένο αλλά και με θέα, αυτό είναι το τέλειο σπίτι διακοπών

Μέσα στο κατάφυτο τοπίο το δυνατό λευκό του σπιτιού δημιουργεί δυνατές αντιθέσεις και οριοθετεί τη μία και μόνη βασική αρχή του σχεδιασμού: αφαίρεση. Αφαίρεση οποιουδήποτε περιττού στοιχείου, απελευθέρωση -καλύτερα- από οποιονδήποτε αισθητικό θόρυβο. Στην Casa Luum το ζητούμενο είναι η χαλάρωση και αυτό εξυπηρετείται από την απλότητα των εσωτερικών χώρων, την άμεση επικοινωνία τους με τους εξωτερικούς και τις πολλές δυνατότητες για διαφορετικές χρήσεις που αυτοί παρέχουν. Στο επίπεδο της πισίνας είναι τοποθετημένη μια μεγάλη ξύλινη τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς φίλους, ενώ ένα επίπεδο πιο ψηλά (εκεί που βρίσκονται τα υπνοδωμάτια) η rooftop terrace έχει συγκλονιστική θέα σε ολόκληρη την περιοχή. 

casa luum in 2

Ο Pedro Domingos χρησιμοποίησε αποκλειστικά τοπικά υλικά σε ολόκληρο το σπίτι, ενώ για το interior design απευθύνθηκε μόνο σε πορτογαλικές εταιρείες. Άλλωστε όπως προκύπτει τελικά από το αποτέλεσμα δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο.  

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ