Hi end living. Ένα σπίτι στο Σίδνεϊ ορίζει τους νέους κανόνες της αρχιτεκτονικής

Το βασικό ζητούμενο της οικογένειας που θα έμενε σε αυτό το σπίτι, ήταν οι αρχιτέκτονες να το σχεδιάσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η ιδιωτικότητα τους όσο και να εξυπηρετείται η έντονη κοινωνική τους ζωή

Το Double Bay είναι ένα από τα ακριβά προάστια του Σίδνεϊ. Μια περιοχή με πολύ πράσινο, απλώνεται σε ένα ύψωμα δίπλα στη θάλασσα, με συγκλονιστική θέα στην πόλη. Το αρχιτεκτονικό γραφείο SAOTA από τη Νότια Αφρική σχεδίασε το σπίτι έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες του να απολαμβάνουν στο μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα της φυσικής του τοποθεσίας. 

Οι γεωμετρικές φόρμες και οι συμπαγείς, απλοί όγκοι χαρακτηρίζουν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Ευθείες γραμμές και επιφάνειες, επίπεδα που εναλλάσσονται και γεωμετρικά σχήματα που οριοθετούν τους διαφορετικούς χώρους, τα δωμάτια και τις διαφορετικές χρήσεις τους. Καθώς ένα από τα βασικά ζητούμενα των ιδιοκτητών ήταν το σπίτι να τους παρέχει τη δυνατότητα να απομονώνονται με τα παιδιά τους και να περνούν στιγμές μαζί, αλλά και να υποστηρίζει μεγάλες κοινωνικές συγκεντρώσεις με τους φίλους τους, οι αρχιτέκτονες διαχώρισαν τους χώρους ανάλογα. 

Από τα βασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, το οποίο μάλιστα είναι εμφανές ήδη από τη στιγμή που μπαίνει κανείς στο σπίτι, είναι η κεντρική σκάλα που οδηγεί στο επάνω επίπεδο. Ενώ ολόκληρο το κάτω επίπεδο του σπιτιού είναι ένας ενιαίος χώρος που διαχωρίζεται μόνο μέσω των διαφορετικών επιπέδων, η σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο των πιο ιδιωτικών δωματίων μοιάζει περίκλειστη σε μια εντυπωσιακή ξύλινη κατασκευή. Σαν εισαγωγή, σαν δίοδος από το δημόσιο στο ιδιωτικό. 

Για το interior design το οποίο υπογράφει το γραφείο ARRCC- έχουν χρησιμοποιηθεί έπιπλα και αντικείμενα ορισμένων από τους σημαντικότερους οίκους, όπως Paola Lenti (ο καναπές του εξωτερικού χώρου) και Gervasoni, Henge (το μπρούτζινο φωτιστικό στην εσωτερική τραπεζαρία) και Oluce. 

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ