Ένα ιδιαίτερο σπίτι στη Βαρκελώνη που καταργεί όλα τα κλισέ

Στην πιο παλιά γειτονιά της Βαρκελώνης, στο εσωτερικό ενός κτιρίου του 13ου αιώνα διαμορφώθηκε ένα διαμέρισμα του 21ου.

Η ιδιοκτήτρια δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας. Μια νέα γυναίκα που μόλις μετακόμισε στη Βαρκελώνη από την Ιταλία, αγαπάει τους ενιαίους χώρους, τα δυνατά χρώματα και θέλει να ζει στο κέντρο της πόλης. Λίγο-πολύ αυτό ήταν και το brief που είχαν οι αρχιτέκτονες Andrea Serboli & Matteo Colombo στη διάθεση τους: Να φέρουν στο σήμερα ένα παλιό διαμέρισμα του 13ου αιώνα. 

Το πρώτο που έκαναν ήταν να καταργήσουν ολοκληρωτικά την παλιά δομή του σπιτιού. Οι περισσότεροι διαχωριστικοί τοίχοι έφυγαν -έμειναν μόνο οι απολύτως απαραίτητοι- και άλλαξε εντελώς η λογική της διαρρύθμισης: ενώ παλιότερα το χώρο της μπροστά όψης με τα μεγάλα παράθυρα καταλάμβαναν τρία υπνοδωμάτια, τώρα πλέον εκεί βρίσκεται το ενιαίο σύνολο κουζίνας-καθιστικού. Το δεύτερο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν μια χρωματική παλέτα απόλυτα συντονισμένη με το ύφος και τις προτιμήσεις της ιδιοκτήτριας. Το απαλό ροζ και το δυνατό μπλε -σε ιδανική αναλογία- δίνουν τον τόνο. Οι οροφές βάφτηκαν παντού λευκές προκειμένου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το ύψος του χώρου. 

Εκείνο το στοιχείο ωστόσο που κλέβει την παράσταση και τελικά χαρακτηρίζει το διαμέρισμα είναι η κατασκευή με τη θολωτή οροφή στη μία γωνία της κουζίνας. Προέκυψε λόγω του αιτήματος της ιδιοκτήτριας να δημιουργηθεί κάπου ένα δεύτερο μπάνιο για τους ξένους. Οι αρχιτέκτονες προτίμησαν αντί να κλείσουν κάποιο κομμάτι του ενιαίου χώρου κουζίνας-καθιστικού και να περιορίσουν έτσι τον όγκο του, να κάνουν το WC των ξένων μία ιδιαίτερη κατασκευή, ένα σημείο αναφοράς.

Το σύγχρονο design υπογραμμίζει τον contemporary χαρακτήρα του διαμερίσματος. Ανάμεσα στους οίκους που έχουν επιλεγεί, ξεχωρίζουν τα αντικείμενα των Kettal, Hay και Menu. Ειδικά από την ισπανική Kettal οι αρχιτέκτονες έχουν χρησιμοποιήσει κυρίως τα αντικείμενα εκείνα που χαρακτηρίζουν τελικά την αισθητική του διαμερίσματος όπως η πολυθρόνα Roll Club και τα τραπεζάκια Vieques της Patricia Urquiola καθώς και το side table Cala των Doshi Levien.   

   

 

     

 

 

 

Οι αρχιτέκτονες, Andrea Serboli και Matteo Colombo

Η ιδιοκτήτρια

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ