Free space!

Οι ενιαίοι χώροι που δημιουργούν ένα ιδιαίτερα κοινωνικό περιβάλλον, είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του σπιτιού στο Μιλάνο.

Mια οικογενειακή κατοικία στο Μιλάνο διαμορφώθηκε με τρόπο που ευνοεί την επικοινωνία και την ελεύθερη κυκλοφορία ενηλίκων και παιδιών, ενώ παράλληλα διαφυλάσσει τις προσωπικές στιγμές όπου χρειάζεται.

Αν η διαρρύθμιση των δωματίων σε ένα σπίτι εκφράζει τις σχέσεις ανάμεσα στους ενοίκους του, τότε το διαμέρισμα του Ρομπέρτο και της Μπάρμπαρα δείχνει ότι το ζευγάρι δίνει έμφαση στην επικοινωνία, καθώς δίνει έμφαση στην ελεύθερη κυκλοφορία ενηλίκων και παιδιών. Στεγασμένο σε ένα κομψό κτίριο του 1930, στο Μιλάνο, ανακαινίστηκε από τους ιδιοκτήτες του σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Francesco Peveri, που διαφύλαξε τον αρχικό του χαρακτήρα. Όπως λέει ο Ρομπέρτο:

"Aυτό που θέλαμε από την αρχή ήταν ένα ευέλικτο καθιστικό, στο οποίο οι διαφορετικές ζώνες δεν χρειάζεται να είναι ενοποιημένες ή διαχωρισμένες",

Η στενή σχέση του με την τέχνη και τη μόδα –έχει ασχοληθεί με τη σόουμπιζ ως χορευτής και τη μεσιτεία για λογαριασμό οίκων μόδας– έχουν επηρεάσει το αισθητικό του κριτήριο, όπως φαίνεται στη διακόσμηση του σπιτιού. Σε όλους τους χώρους έχουν επιλεγεί πρωτότυπα έργα τέχνης, που υπογράφουν καλλιτέχνες, φίλοι του ζευγαριού, αλλά και έπιπλα που μαρτυρούν την πορεία της αισθητικής από τη δεκαετία του '40 μέχρι σήμερα.

Η διαμόρφωση επικεντρώθηκε σε έναν open-plan σχεδιασμό που υποστηρίζεται από συρόμενα πάνελ. Όταν είναι ανοιχτά, ενοποιούν την κουζίνα με το καθιστικό, ενώ κλειστά δημιουργούν ένα συνεχόμενο τοίχο που την απομονώνει. Ένα άνοιγμα πλαισιωμένο με ξύλο συνδέει την τραπεζαρία με το καθιστικό δημιουργώντας ένα χώρο στον οποίο κάθε ένοικος μπορεί να έχει τη δική του δραστηριότητα: κάποιος να μαγειρεύει, να χαλαρώνει μπροστά στην τηλεόραση ή να γευματίζει κι όλοι να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.

Η επιλογή που εκπλήσσει ευχάριστα είναι τα τσιμεντένια πλακάκια στο δάπεδο, που μεταμορφώνουν το χώρο δίνοντάς του χαρακτήρα. Κατασκευασμένα από υλικό που συνήθιζαν να χρησιμοποιούν οι τεχνίτες το 1930, διακοσμούνται με σύγχρονα patterns και φέρουν την υπογραφή των Claesson Koivisto Rune. Οι Σουηδοί σχεδιαστές τα κατασκευάζουν στο Μαρόκο, αξιοποιώντας διαφορετικές κουλτούρες και τεχνικές.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Aρχιτεκτονική στον κύβο

MUST READ