Sunflower house

Δέκα αρχιτεκτονικοί κύβοι, σχεδιασμένοι έτσι ώστε να αξιοποιούν τις καιρικές συνθήκες και τη θέα, συνθέτουν ένα εξοχικό που έχει γίνει ορόσημο στην ακτή της Κόστα Μπράβα.

Όπως το ηλιοτρόπιο αναζητάει τον ήλιο έτσι και το εξοχικό που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Clara Solà-Morales & Εduardo Cadaval στην ισπανική ακτή Κόστα Μπράβα αξιοποιεί την ηλιοφάνεια στο μέγιστο δυνατό. To Sunflower House αγναντεύει τη Μεσόγειο πάνω από τα βράχια στο σημείο που τα Πυρηναία συναντούν τη θάλασσα. Για να μην χάσουν την εκπληκτική, άγρια θέα, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα ιδιόμορφο σύμπλεγμα από 10 κύβους που μοιάζουν να στρέφονται προς τον ήλιο όπως το αγαπημένο λουλούδι του Γκαουντί. Η συγκεκριμένη γεωμετρική λογική έλυσε το γρίφο για τη χωροταξική θέση του κτίσματος ικανοποιώντας τις ανάγκες του ζευγαριού, που δραστηριοποιείται στο διεθνές δίκαιο, ταξιδεύει πολύ και έχει ανάγκη από ένα ηλιόλουστο σπίτι δίπλα στη θάλασσα για να χαλαρώνει.

Η γεωμετρία του project έδεσε άψογα με τα τοπικά υλικά. Μοναδική εξαίρεση τα μεγάλα, γυάλινα ανοίγματα με ενσωματωμένη ειδική τεχνολογία για ουρανοξύστες. Απολύτως αναγκαία για να θωρακίσει το κτίσμα απέναντι στον αέρα, τον ήλιο και το θαλασσινό νερό

περιγράφουν οι αρχιτέκτονες. Παράλληλα, το σπίτι λειτουργεί και σαν ένας μεγάλος ηλιακός συλλέκτης με τη βοήθεια ενός απάνεμου patio στο πίσω μέρος, που συγκεντρώνει την ηλιακή ακτινοβολία θερμαίνοντας τους χώρους, ενώ η πράσινη οροφή του σπιτιού κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό.

Οι κύβοι αναπτύσσονται σε δύο επίπεδα: Οι βεράντες, η τραπεζαρία, η κουζίνα, το τζάκι και το καθιστικό καταλαμβάνουν το ισόγειο, ενώ στο πρώτο επίπεδο φιλοξενούνται τρία μεγάλα υπνοδωμάτια, δύο μπάνια κι ένας ξενώνας. Μια εντυπωσιακή, φαρδιά σκάλα ενώνει τα δύο επίπεδα. Η "κυβοποίηση" των χώρων δεν ενοχλεί τους ενοίκους του σπιτιού, που πιστεύουν μάλιστα ότι κάνει πιο ενδιαφέρουσα την καθημερινότητά τους. Το σύνολο είναι 250 τ.μ. διακοσμημένα με τα απολύτως αναγκαία σε ένα λευκό, σύγχρονο περιβάλλον που αναδεικνύει τη θέα από τις τζαμαρίες. Στον εξωτερικό χώρο μια ξύλινη ταράτσα περιβάλλει το σπίτι και οδηγεί στην πισίνα. Το Sunflower House αποφεύγει τους ανέμους και τα αδιάκριτα βλέμματα και προσφέρει μια ασυναγώνιστη θέα στη θάλασσα.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ