Less is more

Η διαμόρφωση ενός λειτουργικού διαμερίσματος 62 τ.μ. στο Κίεβο δίνει τη σωστή διάσταση για τoν –παρεξηγημένο πολλές φορές– μινιμαλισμό που δεν αφορά στον περιορισμό των επιλογών αλλά στην απλότητά τους.

Η διαμόρφωση ενός λειτουργικού διαμερίσματος 62 τ.μ. στο Κίεβο δίνει τη σωστή διάσταση για τoν –παρεξηγημένο πολλές φορές– μινιμαλισμό που δεν αφορά στον περιορισμό των επιλογών αλλά στην απλότητά τους. Φανατικός του less is more, o νεαρός αρχιτέκτονας από το Κίεβο Emil Dervish εκτιμά ιδιαίτερα το απλό κι έντιμο design παρά την εγγενή αδυναμία του να αποκαλύπτει με ευκολία και την παραμικρή ατέλεια. Όταν σχεδιάζει, εστιάζει στις λεπτομέρειες –μέχρι εμμονής– και σε υλικά που δίνουν χαρακτήρα στο σπίτι καθώς «παλιώνουν» – τσιμέντο, μέταλλο, πέτρα, γυαλί. Xαρακτηριστική είναι η διαμόρφωση ενός διαμερίσματος 62 τ.μ. που προτείνεται ως πρότυπο άνετης κατοικίας στο συγκρότημα Rivers, στην ουκρανική πρωτεύουσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το στοίχημα ήταν διπλό: έξυπνες λύσεις και μινιμαλιστική αλλά ζεστή αισθητική. Ο Emil κατάφερε με την κατάλληλη αρχιτεκτονική δομή και ενδιαφέροντα οπτικά τρικ να ξεγελάσει το μάτι και ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος. Σε αυτό βοήθησαν τα μεγάλα ανοίγματα και οι λευκές επιφάνειες που αντανακλούν το φυσικό φως. Για την καρδιά του σπιτιού –δηλαδή το καθιστικό, την κουζίνα και το γραφείο–, προτίμησε έπιπλα τα οποία –παραδόξως– δεν είναι πτυσσόμενα ή πολυμορφικά αλλά στέκονται σε πλήρη θέα, όπως ο ογκώδης χαμηλός καναπές. Ένα ατσάλινο διαχωριστικό απομονώνει το καθιστικό από την κρεβατοκάμαρα, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το μπάνιο. Design στοιχεία, γεωμετρικές συνθέσεις, φωτιστικά οροφής και η εναλλαγή λευκού, μαύρου και γκρι συνθέτουν αρμονική και ανάλαφρη αισθητική. Ένας συμπαγής τρόπος ζωής σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στο σπίτι της Rosita Missoni

Επόμενο άρθρο

The art of living

MUST READ