Σπίτι σαν γκαλερί

Το design, η τέχνη και η αρχιτεκτονική του μοντέρνου συμμαχούν για άνετη καθημερινότητα σε μια νέα κατοικία στον Άλιμο.  

Το design, η τέχνη και η αρχιτεκτονική του μοντέρνου συμμαχούν για άνετη καθημερινότητα σε μια νέα κατοικία στον Άλιμο.

Το νέο σπίτι των ανθρώπων της εταιρείας Room και Bagno Fantasia, Ερμή Φιλίππου και Ίριας Ροδοπούλου, δεν θα μπορούσε παρά να είναι design-wise. Η διώροφη οικογενειακή κατοικία, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο ISV Development, δεσπόζει σαν σύγχρονη γκαλερί σε περίοπτη θέση στο λόφο Πανί, στον Άλιμο. "Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σπίτι ξεχωριστό, με υψηλή αισθητική, που να μπορεί να αλλάζει συνεχώς με ό,τι νέο από τη σκηνή του design. Το αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας με τους αρχιτέκτονες είναι ένας σύγχρονος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που ανταποκρίνεται στα ζητούμενα", διευκρινίζει η Ίρια Ροδοπούλου.

Η σωστή διάχυση του φωτός, η γεωμετρία των χώρων ως παράγοντας ισορροπίας και η σύγχρονη ερμηνεία της ελληνικής αυλής, εδώ σε μια εντυπωσιακή ταράτσα με πισίνα και θέα, αποτελούν σήμα κατατεθέν της φιλοσοφίας των αρχιτεκτόνων. Λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους, αντίθετα με ό,τι συνηθίζεται, η είσοδος και οι κοινόχρηστοι χώροι τοποθετήθηκαν στο επίπεδο του ορόφου, ενώ τα υπνοδωμάτια και τα λουτρά στο ισόγειο. Τα δωμάτια ορίστηκαν ως λειτουργικές περιοχές μέσα σε open-plan χώρους με γραμμική διάταξη και θέα στη θάλασσα. Τα κυρίαρχα υλικά –εμφανές σκυρόδεμα, σοβάς και καμένος γρανίτης– εξωτερικά εναρμονίζουν το κτίριο με το τοπίο, ενώ στους εσωτερικούς χώρους προσθέτουν την υφή και το χρώμα της διαχρονικά μοντέρνας αισθητικής.

Πέρα από τις βασικές κατασκευές που έφτιαξαν οι αρχιτέκτονες, όπως το τζάκι του καθιστικού και ο διαχωριστικός τοίχος μεταξύ της κύριας κρεβατοκάμαρας και του λουτρού της, όλα τα έπιπλα αποτελούν προσωπικές επιλογές των ιδιοκτητών, οι οποίοι ξεχώρισαν κομμάτια μεγάλων ιταλικών οίκων, όπως Moroso, Riva, Tribù, Presotto, Valentini, Triss, Ritmonio και Colombo Design για να δημιουργήσουν ελκυστικές γωνιές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο καθιστικό, αγαπημένο χώρο της ιδιοκτήτριας, η σεζλόνγκ "Bohemian" της Patricia Urquiola που συνδυάζεται με το γλυπτό "Cherry" για να προσθέσει νομαδική αίσθηση στο αστικό φόντο ή ο πίνακας "Vertgo" του F. Giampetro με την πολυθρόνα των αδερφων Campana. Για την γκαρνταρόμπα, ένα πιο αισθησιακό και ιδιωτικό σημείο του σπιτιού, επιλέχθηκε η πολυθρόνα "Bouquet" του Tokujin Yoshioka που μιμείται ένα κατακόκκινο άνθος. "Το λιτό ύφος δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Τα προσεγμένα υλικά, ο σωστός εξοπλισμός και η μελετημένη χρήση του φωτός μπορεί να κάνει το μινιμαλισμό άνετο και οικείο", λέει η Ίρια Ροδοπούλου. Όσον αφορά το φωτισμό συνεργάστηκε με τους αρχιτέκτονες για την ανάδειξη των κυρίαρχων στοιχείων που συγκροτούν το χώρο και όχι για την προβολή των ίδιων των φωτιστικών. "Το design, ο σωστός σχεδιασμός, δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για μια δημιουργική διαβίωση", καταλήγει η ιδιοκτήτρια.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Victorian with a twist

MUST READ