Kλασικά μοντέρνο

Το σύγχρονο design συνδυάζεται με τις αντίκες και τα οικογενειακά κειμήλια σε ένα διαμέρισμα επηρεασμένο από το παριζιάνικο chic, στην Κηφισιά.

Το σύγχρονο design συνδυάζεται με τις αντίκες και τα οικογενειακά κειμήλια σε ένα διαμέρισμα επηρεασμένο από το παριζιάνικο chic, στην Κηφισιά.

Ένα διαμέρισμα 210τμ στο κέντρο της Κηφισιάς έγινε ο ιδανικός καμβάς για ένα νέο ζευγάρι που απασχολείται επαγγελματικά με το design και θέλησε να δημιουργήσει το δικό του modern-classic apartment σε παριζιάνικο στυλ. Το περιβάλλον, προνομιακό: πυκνά δέντρα και κλασικές κατοικίες. Η αρχιτεκτονική, vintage: μία τριώροφη πολυκατοικία με στοιχεία που παραπέμπουν σε μονοκατοικία, όπως οι ευρείς χώροι αναμονής, τα πολλά ανοίγματα και οι μεγαλοπρεπείς μαρμάρινες σκάλες.

Στην είσοδο ένας χώρος υποδοχής με signature κομμάτι τον καθρέπτη Fiam του Philippe Stark, οδηγεί σε 4 διαφορετικά σημεία. Δεξιά βρίσκεται το living room και ο χώρος της τραπεζαρίας, ευθεία μπροστά το sitting room και στα αριστερά τα υπνοδωμάτια και η κουζίνα. “Το καθημερινό μας living συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με την λογική της προϋπάρχουσας αρχιτεκτονικής του σπιτιού”, λέει η ιδιοκτήτρια που ανάμεσα στα πρώτα της μελήματα ήταν η συντήρηση των δαπέδων από ξύλο καρυδιάς, του μαρμάρινου τζακιού αλλά και των μαρμάρων στις βεράντες. “ Ολοι οι χώροι μπορούν να απομονωθούν αλλά και να ανοίξουν ακολουθώντας μια διαρρύθμιση που ανταποκρινόταν κάποτε στην ανάγκη των συχνών, επίσημων δεξιώσεων” προσθέτει.

Στο σαλόνι και την τραπεζαρία τον τόνο δίνουν οι αρχιτεκτονικές γραμμές του Antonio Citterio σε κομμάτια όπως οι μαύρες δερμάτινες καρέκλες Solo και ο καναπές Crono. " Δεχόμαστε συχνά κόσμο στο σπίτι για φαγητό και μας αρέσει να περιποιούμαστε τους καλεσμένους μας με τον παλιό κλασικό τρόπο αλλά σε ένα πολύ σύγχρονο περιβάλλον" επισημαίνει η ιδιοκτήτρια διευκρινίζοντας ότι η αισθητική του σπιτιού έχει αναφορές στο interior design πολυτελών ξενοδοχείων. Σε αυτό το πλαίσιο, η art de la table έχει μεγάλη σημασία για το ζευγάρι. “ Ταιριάζουμε τα σερβίτσια όπως τα Mosaic της Hermes με ασημένια ρώσικα μαχαιροπίρουνα αντίκες, κρύσταλλα Βοημίας, διάφορα οικογενειακά κειμήλια ή και ευρήματα ταξιδιών στο εξωτερικό".

Στο μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού, κυριαρχούν το λευκό, το γκρι και το μαύρο αποχρώσεις που έρχονται σε αντίθεση με τα χρώματα στα έργα τέχνης του Κώστα Τσόκλη, της Χριστίνας Σαραντοπούλου αλλά και του ίδιου του ιδιοκτήτη. Αντίθετα, στον χώρο του καθιστικού προτεραιότητα έχει η χαλάρωση γι αυτό κι επέλεξαν τα ανάλαφρα έπιπλα της σειράς Yale του Jean Marie Massaud. Ο μινιμαλιστικός σκελετός τους και τα μαξιλάρια σαν σύννεφα συνδυάστηκαν με μία διαφορετική χρωματική παλέτα, που κινείται στις αποχρώσεις του λευκού με έντονες γαλάζιες και μπλε πινελιές.

Παντού, τα μεγάλα ανοίγματα αφήνουν το φως να λούζει το σπίτι όλη την ημέρα και λειτουργούν σαν κάδρα για το φυσικό περιβάλλον. "Κάποιοι τοίχοι βάφτηκαν σε σκούρο χρώμα για να εξισορροπήσουν αυτό το έντονο φως του ήλιου και να λειτουργήσουν ως κάδρα σημείων του σπιτιού" μας εξηγεί. Στα αγαπημένα της κομμάτια η ιδιοκτήτρια επισημαίνει τους πολυελαίους της Moooi για τις αντανακλάσεις τους που δίνουν αφορμή για συζητήσεις, το σύστημα τοίχου της Acerbis που μοιάζει να αιωρείται και τον ασημένιο δίσκο τσαγιού - αντίκα που προσφέρεται για την γνωστή ιεροτελεστία.

φωτογραφίες Γιώργος Σφακιανάκης

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Custom made

Επόμενο άρθρο

Personal touch

MUST READ