Relaxed living

Στους πρόποδες του iconic Table Mountain έξω από το Κέιπ Τάουν, μια οικογενειακή κατοικία συνδυάζει την άνεση μιας αγροικίας με την λιτή πολυτέλεια ενός αστικού εξοχικού.

Στους πρόποδες του iconic Table Mountain έξω από το Κέιπ Τάουν, μια οικογενειακή κατοικία συνδυάζει την άνεση μιας αγροικίας με την λιτή πολυτέλεια ενός αστικού εξοχικού.

Στο καινούργιο σπίτι των Letschert η αυθεντικότητα είναι αδιαμφισβήτητη. Χοντροί πέτρινοι τοίχοι – σαν από αρχαίους στάβλους, σχηματίζουν την οικογενειακή κατοικία στη σκιά του Table Mountain του διασημότερου τοπίου έξω από το Κέιπ Τάουν που κοσμεί ακόμα και το νόμισμα της χώρας. “Υπάρχουν σύγχρονα σπίτια στην Νότια Αφρική αλλά λίγα δίνουν την αίσθηση της χώρας κι εμείς θέλαμε κάτι μοντέρνο που να επισημαίνει όμως την αφρικάνικη καταγωγή του” λέει η Georgia που είναι δημοσιογράφος.

Για το ζευγάρι , η επιλογή υλικών ήταν μία και μοναδική, μπετόν. Οι εξωτερικές επιφάνειες του κτίσματος καλύπτονται από τσιμέντο και γρανίτη και δεν θα βρεις πουθενά πλακάκια, ή χρώματα. Οπως λένε προτίμησαν έντιμα υλικά που γερνάνε όμορφα και αναδεικνύονται με την πάροδο του χρόνου καθώς ο κήπος μεγαλώνει “διεκδικώντας” το κτίσμα. Σε αρχιτεκτονική τoυ βραβευμένου γραφείου Studio Mas, το σπίτι σχεδιάστηκε για να καλύψει τις αισθητικές αλλά και τις πρακτικές ανάγκες του δυναμικού ζευγαριού και των δύο παιδιών τους, του εξάχρονου Leo και του τετράχρονου Milo. Το προηγούμενο σπίτι της οικογένειας είχε θέα στον ωκεανό και ένα πολύ μικρό κήπο γι αυτό και αυτή τη φορά θέλησαν να βρουν μια κατοικία με κήπο στη σκιά του Table Mountain.

“Ακούγεται κλισέ αλλά οι οδηγίες μας στους αρχιτέκτονες ήταν η εξής μία, η φόρμα να υπακούει στη λειτουργικότητα” λέει ο Justin στέλεχος εταιρείας προιόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Οσο ανορθόδοξο κι αν ακούγεται, το κτίσμα έχει ανατολικό κι όχι βόρειο προσανατολισμό με αποτέλεσμα να ξυπνάνε νωρίς το πρωί με τις πρώτες αχτίνες του ήλιου. Γεγονός που δεν τους ενοχλεί αφού τα παιδιά παίζουν στον κήπο και οι ίδιο κολυμπάνε πριν ξεκινήσουν για τη δουλειά τους. Τα ευρύχωρα δωμάτια φιλοξενούνται σε τρία επίπεδα. Το ισόγειο καταλαμβάνεται από το καθιστικό, την κουζίνα, το play room και το γραφείο της Georgia, όλα οδηγούν σε βεράντες και στον κήπο. Τοίχοι υπάρχουν μόνον εκεί που είναι τελείως αναγκαίοι και έτσι τα πιτσιρίκια έχουν την άνεση να σκέιτμπορντ μέσα στο σπίτι. Στο πρώτο επίπεδο, οι κρεβατοκάμαρες, το γραφείο του Justin και το δωμάτιο της τηλεόρασης και στο υπόγειο, χώροι στάθμευσης, αποθήκευσης και ανακύκλωσης του νερού. Μια κεντρική σκάλα επικοινωνεί όλους τους χώρους του σπιτιού με την κουζίνα που θεωρούν ως το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο.

Στη διακόσμηση βοήθησε ο φίλος τους Adam Whiteman, σύμβουλος σε θέματα Lifestyle και γκουρού της χαλαρής καθημερινότητας. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να συγκεράσει τις διαφορετικές προσωπικότητες, την εγκεφαλικότητα του Justin και την ανεμελιά και το φρι σπίριτ της Georgia, σε μια εκλεκτική αισθητική.

Μετά από τόσο σαφή σχεδιασμό, το σπίτι που προέκυψε είναι ένας οργανωμένος παράδεισος για να χαλαρώσεις. Εδώ, τίποτα δεν βρίσκεται απλώς και μόνον γιατί έχει ωραία εμφάνιση σημειώνει ο Justin που σκεφτόταν μέρες, βδομάδες και μήνες για να βρει κάθε δυνατή λειτουργική λύση. Το ίδιο έκανε κι η Georgia για την εσωτερική διαμόρφωση. Τελικά, η απίστευτη συλλογή τους από έργα τέχνης, αντικείμενα και έπιπλα λειτούργησε συμπληρωματικά στο ακατέργαστο αρχιτεκτονικό ντεκόρ και την καταπληκτική τοποθεσία του οικοπέδου.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

By Arne Jacobsen

Επόμενο άρθρο

Καλοκαίρι στη Σέριφο

MUST READ