Στο άγριο τοπίο της Μάνης

Ένας μανιάτικος πύργος του 1770 ανακαινίστηκε για να δώσει τη θέση του σε μια πολυτελή εξοχική κατοικία που αναδεικνύει τα στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής και το άγριο φυσικό τοπίο.

Ένας μανιάτικος πύργος του 1770 ανακαινίστηκε για να δώσει τη θέση του σε μια πολυτελή εξοχική κατοικία που αναδεικνύει τα στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής και το άγριο φυσικό τοπίο.

Φωτογραφίες: Λουίζα Νικολαΐδου

Βρίσκεται μέσα στη χαρακτηριστική άγρια φύση της Μάνης, βλέπει στη θάλασσα, απέχει μόνο 15 λεπτά από την Αρεόπολη κι όμως δίνει την αίσθηση ότι είναι πολύ μακριά απ’ όλους και απ’ όλα. Η βίλα των 250 τ.μ. –που προέκυψε από την αναπαλαίωση ενός παλιού πύργου του 1770– είναι το ιδανικό μέρος για απομόνωση σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον. Οι ιδιοκτήτες της ολοκλήρωσαν το έργο με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική, διατηρώντας την αρμονία και την απερίσπαστη θέα παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Για παράδειγμα, λόγω της μεγάλης κλίσης του εδάφους θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ειδικά μηχανήματα για τη μεταφορά της πέτρας και του τσιμέντου, που όμως μπορεί να έφθειραν τις πέτρες του πύργου. Γι’ αυτό, αποφάσισαν να αγοράσουν ένα μουλάρι, τη Χαρά, και να προχωρήσουν τις εργασίες σιγά σιγά. Τώρα η Χαρά απολαμβάνει τη σύνταξή της σε ένα διπλανό χωράφι όπου τη φροντίζει ένας Μανιάτης. Ένα άλλο πρόβλημα ήταν οι κολόνες για τα τηλεφωνικά καλώδια, τα οποία μετά από δύο χρόνια προσπαθειών οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να τα περάσουν υπογείως, προστατεύοντας έτσι την εκπληκτική θέα. Επίσης, οι πέτρες που χρησιμοποίησαν θα έπρεπε να έχουν την ίδια απόχρωση με εκείνες του πύργου, οι οποίες όμως είναι πάνω από 100 χρόνων. Γι’ αυτό και μετά την αποπεράτωση της αναπαλαίωσης έγινε ειδική επεξεργασία στις καινούργιες πέτρες ώστε το χρώμα να δείχνει ίδιο.

Η διακόσμηση του σπιτιού εμπνέεται από την απλότητα του μανιάτικου περιβάλλοντος και στηρίζεται στην αντίθεση του λευκού με την πέτρα. Τα ξύλινα πατώματα και οι οροφές ζεσταίνουν το χώρο και τα μοντέρνα έπιπλα κάνουν τη σύνδεση με το παρόν. Το καθιστικό είναι ένας cosy σύγχρονος χώρος με λευκούς καναπέδες, τραπέζια από ακατέργαστο ξύλο και τζάκι. Μοναδικό στοιχείο που δίνει χρώμα είναι το έθνικ χαλί.

Η κουζίνα είναι μια λειτουργική σύνθεση Gaggenau με νησίδα και πάγκο από λευκό corian και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας που κάνουν το μαγείρεμα διασκέδαση. Αυτός ο συνδυασμός την άγριας πέτρας με τη high-tech κουζίνα και την υπέροχη θέα στη θάλασσα είναι πραγματικά μοναδικός. Τα μπάνια ακολουθούν τη ίδια λογική με την κουζίνα, δηλαδή minimal σχεδιασμός και κορυφαίο design, και έχουν σχεδιαστεί από την ομάδα της εταιρείας Γιάννης Δελούδης. Το σπίτι διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, τα τρία με ensuite μπάνια, ενώ η κυρίως κρεβατοκάμαρα έχει walking closet.

Οι εξωτερικοί χώροι έχουν ενσωματωθεί στο φυσικό περιβάλλον που προδιαθέτει για απόλυτη ηρεμία, καθώς η ησυχία διακόπτεται μόνο από το κελάηδισμα των πουλιών και τα κουδούνια των κατσικιών. Με εκπληκτική θέα στην πλαγιά και τη θάλασσα, έχουν διαμορφωθεί στεγασμένα καθιστικά και τραπεζαρία που προστατεύονται από το δυνατό ήλιο της Μάνης, καθώς και χώρος για μπάρμπεκιου που γίνεται αφορμή για τη διοργάνωση πάρτι με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

www.luxuryfootprints.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

In the woods

Επόμενο άρθρο

By Arne Jacobsen

MUST READ