Σε αρμονία με τη φύση

Το γραφείο zege architects διαμόρφωσε νέα αισθητικά δεδομένα σε ένα rural σκηνικό στη Βαρυμπόμπη, μετατρέποντας μια αγροικία σε μια σύγχρονη οικογενειακή κατοικία.

Το σπίτι βρίσκεται σε μια έκταση 2,5 στρεμμάτων στη Βαρυμπόμπη και φιλοξενεί μια τετραμελή οικογένεια που αγαπάει τη ζωή κοντά στη φύση. Οι αρχιτέκτονες Τάσος Ζέππος και Ελένη Γεωργιάδη του γραφείου zege architects αντιμετώπισαν το αγροτικό σκηνικό με σημερινή ματιά και διαμόρφωσαν από την αρχή τα δύο κτίσματα που αποτελούσαν την αγροικία με σεβασμό στην υπάρχουσα δομή. Το αποτέλεσμα είναι αισθητικά φρέσκο και σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Οι καθαροί γεωμετρικοί όγκοι των δύο κτισμάτων συνδέονται μεταξύ τους με μια μεταλλική σέρα που αποτελεί την κύρια είσοδο.

Το εσωτερικό σχεδιάστηκε με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και τη διάθεσή της να καλεί συχνά φίλους, γι' αυτό και οι βασικοί χώροι συμπληρώνονται με ξενώνα, γυμναστήριο, χαμάμ και play room. Η τεχνολογία είναι πανταχού παρούσα, αλλά αόρατη, καθώς αξιοποιείται με τον πιο διακριτικό τρόπο. Στην κύρια κατοικία, το περιβάλλον χαρακτηρίζεται από εκλεπτυσμένη απλότητα και την αίσθηση του ανθρώπινου μέτρου. Εκτός από την τραπεζαρία που είναι custom made σε σχέδιο των zege architects, όλα τα έπιπλα προέρχονται από ιταλικούς οίκους design και συνδυάζονται με φυσικά υλικά πρώτης ποιότητας, όπως τα δάπεδα και τα δοκάρια της οροφής που είναι από ξύλο δρυός. Η επιλογή μονοχρωματικής παλέτας προδίδει την πρόθεση για ατμόσφαιρα cocooning.

Ο κήπος έχει ελληνικό χαρακτήρα, με αιωνόβιες ελιές, κυπαρίσσια, φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή και πανύψηλα πεύκα που μοιάζουν να ξεπηδούν ανάμεσα στα δύο κτίσματα. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι επίσης από ιταλικούς οίκους και προδιαθέτουν για χαλάρωση το καλοκαίρι δίπλα στην πισίνα. Η σύγχρονη κατοικία στη Βαρυμπόμπη δίνει την αίσθηση ότι ήταν πάντα εκεί, καθώς σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο χρόνος να είναι ο καλύτερός της φίλος...

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Καλοκαίρι στη Σέριφο

Επόμενο άρθρο

Απόδραση στο Salento

MUST READ