Retro now

Μια παλιά κατοικία στο Ναύπλιο μεταμορφώθηκε με ανεπιτήδευτο τρόπο σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα με την αισθητική του loft.

Μια παλιά κατοικία στο Ναύπλιο μεταμορφώθηκε με ανεπιτήδευτο τρόπο σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα με την αισθητική του loft.

Το ολόφρεσκο σπίτι των 120 τ.μ. δεν θυμίζει σε τίποτα την κατοικία του 1985 μετά την ανακαίνισή του από την interior designer και ιδιοκτήτρια του online shop www.rdecoshop.gr, Εύα Τοπαλίδου. Η διαρρύθμιση του διαμερίσματος, το οποίο εκτείνεται σε δύο επίπεδα, δεν άλλαξε σε γενική βάση. Μόνο ο διάδρομος χρειάστηκε να μετακινηθεί λίγο προς το κέντρο και να μεγαλώσει το μπάνιο παίρνοντας χώρο από το διπλανό υπνοδωμάτιο.

Mια country πόρτα είναι η κύρια είσοδος του σπιτιού στο χώρο υποδοχής, ο οποίος είναι ενιαίος με την κουζίνα. Το λευκό κυριαρχεί στους τοίχους και στα ντουλάπια της αφαιρετικής κουζίνας, που «εξαφανίζεται» στο χώρο. Η επένδυση του πατώματος με τσιμεντοκονία, η βιβλιοθήκη με τα ράφια dexion και οι εμφανείς σωληνώσεις στο ταβάνι παραπέμπουν σε loft. Έπιπλα design και παλιά ανακυκλωμένα κομμάτια ενισχύουν το συγκεκριμένο στυλ, ενώ ο συνδυασμός των έντονων χρωμάτων δίνει στο χώρο φρεσκάδα και ζωντάνια. Στο καθιστικό, η σύνθεση δεν είναι αυτό που λέμε τυπική. Ένας ανακυκλωμένος καναπές Chesterfield σε μοβ απόχρωση συνδυάζεται με τη νέα εκδοχή μιας κλασικής πολυθρόνας με μπλε σκελετό και εμπριμέ ύφασμα και μιας σούπερ μοντέρνας γκρι δερμάτινης μπερζέρας που θυμίζει κάτι από τα '80s. Το ρόλο του κλασικού coffee table αναλαμβάνουν τρία τραπεζάκια διαφορετικού στυλ. Το ξύλινο το σχεδίασε η Εύα Τοπαλίδου που δημιούργησε ένα πρωτότυπο έπιπλο τυπώνοντας τις διαγραμμίσεις του χάρακα πάνω σε ξύλο. Δίπλα στην τραπεζαρία, η κουζίνα διαμορφώθηκε με ένα παλιό ανακαινισμένο μοναστηριακό τραπέζι και τις κατακόκκινες καρέκλες της συλλογής «Masters» που σχεδίασε ο Philippe Starck για την Kartell. Για την κύρια κρεβατοκάμαρα επιλέχθηκε new-romantic στυλ, που υπογραμμίζεται από την επένδυση του ενός τοίχου με ταπετσαρία και από το κρεβάτι με ουρανό. Το μπάνιο σχεδιάστηκε ολόκληρο με επένδυση τσιμεντοκονίας.

Όλοι οι χώροι χαρακτηρίζονται από ευρηματικές ιδέες που υποστηρίζουν το concept του σχεδιασμού. Οι σωληνώσεις που διατρέχουν την οροφή κρύβουν την καλωδίωση για το φωτισμό και εξελίσσονται σε κουρτινόξυλα. Η ταπετσαρία στον τοίχο δίπλα στην κουζίνα έχει τυπωμένη μια συνταγή. Η επένδυση με τα τουβλάκια παραπέμπει στην αισθητική του Μπρούκλιν. Η παλιά πόρτα που οδηγεί στις τρεις κρεβατοκάμαρες και το γραφείο έχει πατιναριστεί με ειδικά βερνίκια chalkpaint και έχει μετατραπεί σε συρόμενη με εμφανείς οδηγούς. Ο διάδρομος βάφτηκε σαν μαυροπίνακας.

Όλο το σπίτι είναι φτιαγμένο με ένα ανεπιτήδευτο στυλ που του δίνει ζεστασιά και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

φωτογραφίες Νίκος Αλεξόπουλος

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

New retro

Επόμενο άρθρο

Past & Present

MUST READ