New retro

Ρετρό αισθητική και πολύ χρώμα σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, που έχει υπέροχη θέα στην πόλη και πλημμυρίζει από το αττικό φως.

Ρετρό αισθητική και πολύ χρώμα σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, που έχει υπέροχη θέα στην πόλη και πλημμυρίζει από το αττικό φως.

Το διαμέρισμα του σκηνογράφου Γιάννη Ξηντάρα –ένα από τα σημαντικά αρχιτεκτονήματα της πόλης– είναι ένα άνετο και ολοζώντανο σπίτι 135 τ.μ. Έχει δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, άνετο καθιστικό που ενώνεται με την τραπεζαρία, αλλά και απομονώνεται με συρόμενη ξύλινη πόρτα, και μια πολύ χαρούμενη κουζίνα. Οι βεράντες του έχουν άνετες γωνιές για χαλάρωση και υπέροχη θέα στο Λυκαβηττό.

Από την πρώτη στιγμή που μπαίνει κανείς στο σπίτι αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα μοναδικό χώρο με φρέσκες ιδέες που δημιουργήθηκε από κάποιον που αγαπάει την αρχιτεκτονική, είναι γνώστης της γραφιστικής και της φωτογραφίας και κατέχει την τέχνη του interior design. Πράγματι, ο ιδιοκτήτης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο συνδυασμό των χρωμάτων, των στυλ και των τάσεων. Οι παλιές δανέζικες καρέκλες και το coffee table που κληρονόμησε από τη γιαγιά του βρήκαν τη θέση τους στο σαλόνι και συνδυάστηκαν με έναν κίτρινο μοντέρνο καναπέ. Η αιώρα στον ίδιο χώρο ίσως να ξαφνιάζει κάποιους αλλά ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει την αίσθηση της χαλάρωσης στο σαλόνι του κοιτώντας τον ουρανό και το Λυκαβηττό. Παντού υπάρχουν εκπλήξεις με διάφορα αντικείμενα και έπιπλα από τα σκουπίδια και από vintage shops αλλά και έργα τέχνης και αφίσες από εκθέσεις. Φυσικά δεν λείπουν και κομμάτια σύγχρονου design από τον οίκο Vitra, το Habitat ή την Ikea. Η τραπεζαρία είναι ονειρική, με την ταπετσαρία που σχεδίασε ο σκηνογράφος δίνοντας έμφαση σε μια νέον επιγραφή με το όνομα του αγαπημένου του συγκροτήματος. «Αγαπώ τους Ramones, αγαπώ το φως –φυσικό και τεχνητό–, αγαπώ την ατμόσφαιρα. Το σπίτι έχει εξαιρετικό προσανατολισμό, με αποτέλεσμα το φως που μπαίνει να με κινητοποιεί καθημερινά.»

Η κουζίνα, δίπλα στην τραπεζαρία, είναι ένα ουράνιο τόξο με αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων αλλά πολύ λειτουργική και πρακτική. Το βαμμένο ψυγείο του παππού τονίζει την αγάπη για το vintage και την ανακύκλωση.

Τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια ακολουθούν το ίδιο concept, με έντονα χρώματα και χαλαρή διάθεση. Ένα χαρούμενο και ταυτόχρονα φιλόξενο σπίτι που αντανακλά την προσωπικότητα και τη θετική ενέργεια του ιδιοκτήτη του.

φωτογραφίες Νίκος Αλεξόπουλος

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Μetropolitan

Επόμενο άρθρο

Retro now

MUST READ