Aπόδραση στους Τροπικούς

Το εξοχικό στην περιοχή Ιποράνγκα της Βραζιλίας έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους που εκτιμούν το μοντέρνο κίνημα αλλά και την one-million-dollar θέα στη φύση.

Το εξοχικό στην περιοχή Ιποράνγκα της Βραζιλίας έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους που εκτιμούν το μοντέρνο κίνημα αλλά και την one-million-dollar θέα στη φύση.

Εκατό χιλιόμετρα μακριά από το μποτιλιάρισμα στους δρόμους του Σάο Πάολο, υπάρχει ένα τροπικό καταφύγιο που οι ντόπιοι αποκαλούν το μαργαριτάρι του Ατλαντικού. Με oργιώδη βλάστηση και ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες παραμένει ακόμη και σήμερα ένας από τους πιο παρθένους προορισμούς στη Βραζιλία. Πρόκειται για την περιοχή Ιποράνγκα όπου λίγοι προνομιούχοι έχουν το δικό τους προσωπικό παράδεισο. Ανάμεσά τους κι ένα ζευγάρι Βραζιλιάνων οι οποίοι ζουν τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη με τα τρία παιδιά τους κι αναζητούσαν το κατάλληλο μέρος για να περνάνε τις διακοπές τους μαζί με φίλους κάθε καλοκαίρι. Μετά από τρία χρόνια έρευνας, αγόρασαν το συγκεκριμένο οικόπεδο των 875 τ.μ. και ανέθεσαν εν λευκώ στον αρχιτέκτονα Isay Weinfeld να σχεδιάσει το εξοχικό. Ο δημιουργός από το Σάο Πάολο –διάσημος σε όλη τη χώρα για τη μοντερνιστική προσέγγισή του– επέμεινε για ακόμη μία φορά στις καθαρές γραμμές, τη χρήση τοπικών ξύλων και την αναγκαία λειτουργικότητα – άποψη που εμπλούτισε με απροσδόκητα στοιχεία. «Αγαπάμε τα λευκά, “τακτοποιημένα” κτίρια του Isay και την αίσθηση ζεστασιάς που προσθέτει με το interior design», εξηγεί ο ιδιοκτήτης, ο οποίος προτιμά την απλή και αφαιρετική διακόσμηση που αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον.

Με θέα το γαλαζοπράσινο Ατλαντικό Ωκεανό και μέσα στην τροπική βλάστηση κατασκευάστηκαν δύο λευκά, ορθογώνια κουτιά, τα οποία συνθέτουν το σπίτι, με μια μεγάλα βεράντα στο επάνω επίπεδο-ταράτσα, που αφήνουν χώρο για την πισίνα παρόλο που η θάλασσα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. To υπόγειο φιλοξενεί έναν κυλινδρικό χώρο για χαμάμ –φτιαγμένο με μάρμαρο και μωσαϊκό–, ένα playroom, πλυντήριο, αποδυτήρια και χώρο χαλάρωσης. Και στις πέντε κρεβατοκάμαρες, ο Weilfeld εγκατέστησε καφασωτά που αναφέρονται στην αραβική καταγωγή του ιδιοκτήτη για να εξασφαλίσει δροσιά και αέρα χωρίς να εμποδίζει τη θέα. Στο καθιστικό, ένας ολόκληρος τοίχος έχει επενδυθεί με ξύλο,που δημιουργεί κοντράστ με τον ασβεστόλιθο στα δάπεδατ. Ο Weinfeld διάλεξε με προσοχή σύγχρονα και σπάνια modern-classic κομμάτια, όπως ο καναπές και η πολυθρόνα «Mola» του ντόπιου σχεδιαστή Sergio Rodrigues και τα φωτιστικά του George Nelson ή του Αchille Castiglioni. Ωστόσο, το highlight είναι το μεταλλικό τζάκι, που αποθεώνει το μινιμαλισμό. Γενικά στο σπίτι κυριαρχεί το ξύλο σε ζεστές αποχρώσεις και έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διακριτικότητα της διακόσμησης ώστε να μην αποσπάει την προσοχή από την «one-million-dollar» θέα, όπως τη χαρακτηρίζει ο ιδιόκτητης. Πράγματι, από οποιοδήποτε σημείο μπορεί κανείς να δει τον ωκεανό και τα δέντρα, να έχει την αίσθηση του περιβάλλοντος, να έχει δηλαδή αίσθηση ελευθερίας.

www.isayweinfeld.com

φωτογραφίες Richard Powers

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Πέρα από τη θάλασσα

MUST READ