Η μαγεία του μοντερνισμού

Στην αυστραλιανή ακτή Victorian, ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο σπίτι επιτρέπει στην τετραμελή οικογένεια που το κατοικεί, να ζει σε κλίμα διακοπών όλο τον χρόνο.

Στην αυστραλιανή ακτή Victorian, ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο σπίτι επιτρέπει στην τετραμελή οικογένεια που το κατοικεί, να ζει σε κλίμα διακοπών όλο τον χρόνο.

Η Pip και ο Matt Tribe γνωρίστηκαν πριν από χρόνια στo πάρτυ για τα 18α γενέθλια ενός φίλου τους στο Ocean Grove και σύντομα ανακάλυψαν ότι μεγάλωσαν κι οι δύο δίπλα στη θάλασσα και τρέφουν την ίδια αγάπη για το σέρφινγκ, την ακτή Victorian την αρχιτεκτονική και το design. Τhe rest is history!

Μετά τις σπουδές τους στη Μελβούρνη, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο και η απόφαση να γυρίσουν στην ήσυχη παραθαλάσσια πόλη τους ήταν αυτονόητη. Οπως σημειώνει η Pip, interior designer, “ανέκαθεν το χόμπι του Μatt ήταν η αρχιτεκτονική και πάντα ήθελε να κτίσει μόνος του το σπίτι του. Ευτυχώς, ταιριάζει η αισθητική μας κι έτσι όλα γίνονται εύκολα” . Πριν από τέσσερα χρόνια, οι Tribe βρήκαν ένα σημείο στην ακτή που τους άρεσε σαν φυσική τοποθεσία αλλά και γιατί βρίσκεται κοντά στο τοπικό σχολείο και μόλις λίγα λεπτά από τη θάλασσα. Αποφασίσουν να κτίσουν ένα μεγαλύτερο σπίτι από αυτό που είχαν ως τώρα και μια μικρή πισίνα για βουτιές. Το κόνσεπτ της διαμόρφωσης συγκεκριμένο και σαφές: “μας εμπνέουν τα καλιφορνέζικα σπίτια με το μοντέρνο στυλ” λένε.

Με βόρειο προσανατολισμό, το σπίτι κτίσθηκε σε σχήμα U γύρω από τον κήπο, την πισίνα και το ντεκ. Από το πάτωμα μέχρι την οροφή, εγκαταστάθηκαν τζαμαρίες για να δημιουργηθεί η αίσθηση open space στο εσωτερικό. Προτεραιότητα του ζευγαριού ήταν να σχεδιάσουν ένα σπιτικό φιλικό στα δύο πιτσιρίκια χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν τις αισθητικές τους προτιμήσεις. Γι αυτό το λόγο κατέγραψαν τις λειτουργικές ιδιαιτερότητες που προέκυψαν για να τις λύσουν. Για παράδειγμα αφού κι οι δύο θεωρούν θαυμάσιο υλικό το μπετόν, θα έπρεπε να εξασφαλίσουν ενδοδαπέδια θέρμανση. Ενα υπαίθριο ντους ήταν σίγουρα απαραίτητο για να μην μεταφέρουν τα παιδιά την άμμο από την παραλία στο σπίτι. Η κουζίνα “βλέπει” στο καθιστικό για να μπορεί το ζευγάρι να ρίχνει μια ματιά στα παιδιά την ώρα που μαγειρεύει. Ενα καθιστικό που έφτιαξε ο ίδιος Μatt με ξύλινες δοκούς από μια παλιά γέφυρα. Το μπρούτζινο τζάκι συμπληρώνει τη διακόσμηση.

Αν και φανατικοί της θάλασσας, δηλώνουν ότι απολαμβάνουν τη ζωή στο

Βarwon και τους χειμωνιάτικους μήνες. “Η απόφαση μας να εγκατασταθούμε εδώ όλο τον χρόνο ήταν η καλύτερη” επισημαίνει η Pip … Είναι το μυστικό μας συνεχίζει αλλά όλα δείχνουν ότι το μυστικό έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό γιατί πολλά νέα ζευγάρια ακολουθούν το παράδειγμά τους.

φωτογραφίες Armelle Habib

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Forest Camp

Επόμενο άρθρο

Πέρα από τη θάλασσα

MUST READ