Forest Camp

Ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε ένα αστικό σπίτι με βιομηχανική αισθητική και homey ατμόσφαιρα, το οποίο θα μπορούσε να βρίσκεται στην καρδιά του Άμστερνταμ και όχι πίσω από αμμόλοφους, κοντά στη Βόρεια Θάλασσα.

Ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε ένα αστικό σπίτι με βιομηχανική αισθητική και homey ατμόσφαιρα, το οποίο θα μπορούσε να βρίσκεται στην καρδιά του Άμστερνταμ και όχι πίσω από αμμόλοφους, κοντά στη Βόρεια Θάλασσα.

Για τον αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Jeroen van Zwetselaar το ιδανικό σπίτι βρίσκεται κοντά σε θάλασσα. Ο 36χρονος δημιουργός της εταιρείας ZW6 μετακόμισε πριν από ένα χρόνο στην περιοχή Santpoort, κοντά στη Βόρεια Θάλασσα, σε έναν παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, ανάμεσα στις γραμμές του τρένου για το Άμστερνταμ και στους όμορφους αμμόλοφους. Με μεγάλη εμπειρία στην ανακαίνιση παλαιών κτιρίων, ο Jeroen μεταμόρφωσε το σταθμό σε ένα σύγχρονο αστικό σπίτι με βιομηχανική αισθητική και το χρησιμοποιεί σαν τόπο κατοικίας και εργασίας.

Ο Jeroen ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά το μικρό τούβλινο κτίσμα μέσα στο δάσος και είδε αμέσως τις δυνατότητές του. Σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Zecc, διεύρυνε και άνοιξε το σπίτι σε δύο πλευρές, τοποθέτησε ατσάλινα πλαίσια και μεγάλα συρόμενα παράθυρα, ενώ διατήρησε ανέπαφη την υπόλοιπη κατασκευή. Οι ρουστίκ εξωτερικοί τοίχοι από τούβλο βρέθηκαν στο εσωτερικό να αποτελούν από μόνοι τους διακοσμητικό στοιχείο ή να γίνονται το πλαίσιο για την τοποθέτηση έργων τέχνης. Δύο κρεβατοκάμαρες εγκαταστάθηκαν σε μία από τις καινούργιες πτέρυγες, οι οποίες εξοπλίστηκαν κατάλληλα ώστε να έχουν την ιδανική θερμοκρασία όλο το χρόνο: δροσιά το καλοκαίρι και όχι πολύ κρύο το χειμώνα.

Ανεβαίνοντας μια λευκή σκάλα βρίσκεσαι στο κέντρο του σπιτιού, στη γενναιόδωρη σε τετραγωνικά μέτρα κουζίνα με τις λευκές ντουλάπες και τον clean-cut χώρο προετοιμασίας του φαγητού. Τα μόνα στολίδια είναι ένα ζευγάρι κέρατα ελαφιού και μια φωτογραφία του του διάσημου Ολλανδού φωτογράφου Erwin Olaf, τα οποία κοσμούν τον τούβλινο τοίχο.

Από αυτό το σημείο έχει κανείς πολλές επιλογές: Μπορεί να πάει δεξιά, στο φωτεινό χώρο με το χουχουλιάρικο καναπέ και τις δερμάτινες καρέκλες, που βλέπει στον καταπράσινο κήπο. Να καθίσει κοντά στο τζάκι κάτω από έναν τεράστιο γκράφιτι πίνακα του καλλιτέχνη Selwyn Senatori που απεικονίζει μια γυμνή γυναίκα. Αν θέλει μπορεί να πάει από την άλλη πλευρά, στο αίθριο-θερμοκήπιο για να πιει καφέ κάτω από το skylight μέσα στα φυτά και τα λουλούδια. Εκεί μπορεί κανείς να καθίσει και να θαυμάσει το μεγάλο πορτρέτο ενός περίεργου νεαρού κοριτσιού που φιλοτέχνησαν οι φωτογράφοι Billy & Hells. Mια άλλη σκάλα οδηγεί στη σοφίτα όπου έχει διαμορφωθεί ένα μικρό loft – μετά το αίθριο, είναι το δεύτερο αγαπημένο δωμάτιο του Jeroen, κάτι απολύτως κατανοητό καθώς ο χώρος είναι εξαιρετικός.

Εκτός από τους φίλους που έρχονται συχνά μια και στον Jeroen αρέσει να φιλοξενεί, οι διάφοροι χώροι λειτουργούν σαν άτυπο showroom σε ενδιαφερόμενους για τα προϊόντα που εισάγει –μπανιέρες, δερμάτινες χειροποίητες καρέκλες, τζάκια, χαλιά αντίκες–, αλλά και σαν σκηνικό που επιβεβαιώνει την αισθητική και λειτουργική του άποψη.

www.zwzes.nl

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ